Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι. Λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα λείο και ομοιογενές.
Προσθέτετε, αν χρειάζεται, νερό ή το ζωμό όπου έβρασαν τα ρεβίθια, για να πετύχετε την επιθυμητή υφή. Ελέγχετε το λεμόνι και το αλάτι.
Σερβίρετε το χούμους με λίγο ελαιόλαδο, κουκουνάρι, μαϊντανό ή σουσάμι συνοδευμένο από μπαστουνάκια λαχανικών, πιτούλες, κράκερ κ.λπ.