Συνταγές |ICookGreek

Παστουρμαδόπιτα - Η χειμωνιάτικη πίτα της Καισαρείας που αγαπάει το τσίπουρο

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφαιρείτε τα σποράκια.
  2. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε 1 φύλλο σφολιάτας.
  3. Απλώνετε τις φέτες του παστουρμά σε ολόκληρη την επιφάνεια του φύλλου. Συνεχίζετε με τις μισές φέτες κασέρι, τις ροδέλες ντομάτας, σκορπίζετε τις λιαστές ντομάτες και τέλος απλώνετε το υπόλοιπο κασέρι. Κλείνετε την πίτα περιμετρικά διπλώνοντας τα φύλλα στις άκρες.
  4. Πασπαλίζετε με κύμινο και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα έχετε λαδώσει ενδιάμεσα ή το φύλλο της σφολιάτας. Λαδώνετε καλά το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
  5. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
60'
6

Υλικά

Για ένα ταψί 22 εκ.

  • φύλλα: 2 σφολιάτας
  • παστουρμάς: 13-15 φέτες
  • κασέρι: 350 γρ., κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ντομάτες: 2 ώριμες
  • λιαστές ντομάτες: 1/2 φλιτζάνι
  • ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κύμινο: λίγο
  • λευκό και μαύρο σουσάμι: 1 κουταλιά της σούπας