• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σπίτι Μου 2: Αντί για 20.000 νέους δανειολήπτες παλαιών κατοικιών, θα μπορούσαμε να έχουμε 19.704 νέους ιδιοκτήτες νεόδμητων κατοικιών«Παραλύουν» την Ελλάδα οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα - Οι κινήσεις μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση«Επιδημία» λαθών στον σιδηρόδρομο: Νέο περιστατικό με συρμό σε λάθος γραμμή - Το αντιλήφθηκε ο μηχανοδηγόςΤο ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   27.03.2020 19:19
Μαίρη Τσίνου
Μαίρη Τσίνου-

Κορονοϊός: Εφαρμογή παρακολούθησης επαφών για κινητά δίνει νέα ευκαιρία για να σταματήσει η επιδημία

Η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει σημαντικές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά οι ερευνητές δήλωσαν ότι αξίζει τον κόπο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτογραφία Αρχείου/pexels.com
Φωτογραφία Αρχείου/pexels.com

Μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάζεται στη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά που θα μπορούσε να επιταχύνει τον εντοπισμό των κρουσμάτων νέου κορονοϊού ανάμεσα στις κοινότητες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του livescience, η εφαρμογή τηλεφώνου θα καταγράφει την επαφή του κατόχου με άλλους χρήστες εφαρμογών. Εάν ένας χρήστης εφαρμογής διαγνωσθεί με τον ιό, οι πρόσφατες επαφές του θα λαμβάνουν μηνύματα που θα τους συμβουλεύουν να απομονωθούν. Πρόκειται για μια στρατηγική με προφανείς αρνητικές συνέπειες για την ιδιωτική ζωή των πολιτών, αλλά αυτό που υποστηρίζουν οι ερευνητές είναι ότι αξίζει να υιοθετηθεί, δεδομένης της αποτυχίας των μεθόδων εντοπισμού των επαφών, της ιδιαιτέρως μεταδοτικής φύσης του ιού και του γεγονότος ότι η εφαρμογή θα είναι προαιρετική και ότι τα άτομα θα μπορούσαν να επιλέξουν εθελοντικά να χρησιμοποιήσουν.

Ο David Bonsall, ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε ότι «τα ευρήματά μάς επιβεβαιώνουν ότι δεν χρειάζεται όλοι να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να λειτουργήσει και να έχει αποτέλεσμα. Εάν με τη βοήθεια της εφαρμογής η πλειοψηφία των ατόμων αυτοαπομονωθεί μόλις εμφανίσει συμπτώματα και η πλειονότητα των επαφών τους μπορεί να ιχνηλατηθεί, έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε την επιδημία».

Το πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητη προσπάθεια από μεμονωμένους προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά, ανέφεραν οι ερευνητές. Αντίθετα, θα έπρεπε να αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς εργαλείων και προγραμμάτων για τον εντοπισμό επαφών που αναπτύσσονται από τις κυβερνήσεις. Η ερευνητική ομάδα που είναι υπεύθυνη για την πρόταση αναφέρει ότι έχει την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την εξάπλωση του ιού είναι να παραμείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι και να αποφύγετε επαφές με ανθρώπους εκτός του νοικοκυριού σας. Αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε συμπτώματα κορονοϊού, καλέστε το γιατρό σας, επαναλαμβάνουν οι ερευνητές.

«Το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η υγιεινή παραμένουν σημαντικά», είπε ο Bonsall. «Επιπλέον, οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθήσουν τυχόν συστάσεις για να μειώσουν τις στενές επαφές με άλλους, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ο συνδυασμός αυτών των μέτρων θα συμβάλει στη μείωση της μετάδοσης του ιού».

Διαβάστε ακόμη

Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων

Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κρούσματα
  • εφαρμογή
  • Κορονοϊός
  • κινητό τηλέφωνο
  • ερευνητές
  • Οξφόρδη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr