• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλαΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλαςΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Σαν Σήμερα   ┋   15.03.2025 00:00
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Επίσης σαν σήμερα…

Πώς η αλαζονεία και η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση σκότωσαν τον Ιούλιο Καίσαρα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Η αλαζονεία και η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση σκότωσαν τον Ιούλιο Καίσαρα· οι φονιάδες απλά εκτέλεσαν ένα απεχθές έργο...Μια βραδιά πριν, ο Ιούλιος Καίσαρας συμμετείχε σε συμπόσιο, όταν ρωτήθηκε από συνδαιτυμόνα του τι είδους θάνατο θα επιθυμούσε, ο ρωμαίος ηγέτης απάντησε δίχως να το σκεφτεί διόλου: «έναν απροσδόκητο»!

Την επομένη ημέρα, μια μέρα σαν σήμερα, 15 Μαρτίου, στη γιορτή των Ειδών του Μαρτίου (ημέρα θρησκευτικών εορτασμών για τους Ρωμαίους) του 44 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρ έλαβε έναν απροσδόκητο θάνατο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαν Σήμερα | 15.03.2023 00:00
Βασιλική διαταγή: Θα γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση στις 25 Μαρτίου – Και ουδείς αντέδρασε
Σαν Σήμερα | 15.03.2024 00:00
Ο ενορχηστρωτής της Γενοκτονίας των Αρμενίων πέφτει νεκρός – Ο Ταλάατ πασάς και οι θηριωδίες του
Οι συνωμότες καρτερούσαν στη Σύγκλητο· έκαναν ένα γύρω από τον άρχοντά τους και άρχισαν να του ζητούν χάρες και να του υποβάλουν αιτήματα. Ξαφνικά ο Τίλιος Κίμβρος τράβηξε με δύναμη την τήβενο του Καίσαρα. Αυτό ήταν το σύνθημα. Τα μαχαίρια έλαμψαν στο πρωινό φως και σε λίγα λεπτά το πάτωμα είχε κοκκινίσει. Ο άνθρωπος που είχε διασχίσει πρώτος με τις ρωμαϊκές λεγεώνες τον Ρήνο και το στενό της Μάγχης, βρισκόταν τώρα ξέπνοος στην αγκαλιά της Ιστορίας. Η σορός του Ιούλιου Καίσαρα εξετάστηκε από γιατρούς διεξοδικά, παραθέτοντας την πρώτη καταγεγραμμένη ιστορικά νεκροψία νεκροτομή!

Σύμφωνα με τον Πλούταρχο και τον Σουητώνιο, καθώς πλησίαζε η μέρα της δολοφονίας υπήρξαν αρκετοί οιωνοί που προμήνυαν το τραγικό γεγονός, ωστόσο ο Καίσαρας δεν έδωσε την απαιτούμενη σημασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια ενός μάντη - του οιωνοσκόπου Σπουρίνα - να προειδοποιήσει τον Καίσαρα, λέγοντάς του: «Να φοβάται τις Ειδούς του Μαρτίου». Ο Καίσαρας αδιαφόρησε γι’ αυτή την προφητεία κι όταν εκείνη τη μέρα συνάντησε τυχαία τον μάντη του είπε ειρωνικά πως «…έφτασαν οι Ειδοί του Μαρτίου», για να λάβει ως απάντηση απ’ τον μάντη πως: «…έφτασαν αλλά δεν πέρασαν».

Δεν άκουσε κανέναν...Μια ύστατη προσπάθεια έγινε από τον έλληνα σοφιστή Αρτεμίδωρο, ο οποίος έχοντας ενημερωθεί για τα σχέδια δολοφονίας του Καίσαρα, έγραψε ένα σημείωμα και του το παρέδωσε λίγο πριν εκείνος φτάσει στη Σύγκλητο, λέγοντάς του πως πρέπει να το διαβάσει αμέσως γιατί περιέχει σημαντικά πράγματα που τον ενδιαφέρουν. Ωστόσο ο Καίσαρας απασχολημένος, δεν κατόρθωσε να διαβάσει το σημείωμα του Αρτεμίδωρου. Μπήκε, μάλιστα, στη Σύγκλητο κρατώντας το σημαντικό αλλά αγνοημένο αυτό σημείωμα. Η αλαζονεία και η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση είχαν σκοτώσει τον Ιούλιο Καίσαρα!

Επίσης σαν σήμερα…

493: Ο Οδόακρος, ο πρώτος μη Ρωμαίος βασιλιάς της Ιταλίας μετά την πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δολοφονείται από το Θεοδώριχο τον Μέγα, βασιλιά των Οστρογότθων, την ώρα που γλεντούσαν πλάι πλάι.
1493: Ο Χριστόφορος Κολόμβος επιστρέφει στην Ισπανία μετά το πρώτο του ταξίδι στις… Δυτικές Ινδίες.
1916: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον στέλνει 4.800 Αμερικανούς στρατιώτες για να συλλάβουν τον Μεξικανό επαναστάτη Πάντσο Βίγια.
1943: Οι Γερμανοί ανακαταλαμβάνουν το Χάρκοβο από τα σοβιετικά στρατεύματα.
1975: Πεθαίνει ο έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης.
1995: Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» χτυπάει με αντιαρματική ρουκέτα τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel στα Σπάτα.
2023: Πεθαίνει ο ποδοσφαιριστής – θρύλος της ΑΕΚ Μίμης Παπαϊωάννου.

Διαβάστε ακόμη

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια

Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»

Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία

ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • δολοφονία
  • σαν σημερα
  • Ιούλιος Καίσαρας
  • Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr