Χιλή: Οργή για τον θάνατο της φωτογράφου της εξέγερσης, Αλμπερτίνα Μαρτίνες
Εντοπίστηκε ξυλοκοπημένη και μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου στο διαμέρισμά της στο κέντρο του Σαντιάγο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως η φωτογράφος Αλμπερτίνα Μαρτίνες, η οποία κατέγραψε με τον φακό της τόσο τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στη Χιλή όσο και την ακραία καταστολή από τους καραμπινιέρος, κυρίως σε βάρος γυναικών, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, η Μαρτίνες, ηλικίας 38 ετών, εντοπίστηκε ξυλοκοπημένη και μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου στο διαμέρισμά της στο κέντρο του Σαντιάγο, προκαλώντας σοκ και κατακραυγή στη χιλιανή κοινή γνώμη. Η Μαρτίνες είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από την περασμένη Τετάρτη.
Παράλληλα, στο διαμέρισμά της δεν βρέθηκαν ούτε η κάμερα, ούτε ο υπολογιστής της, ούτε κανένα από τα έγγραφα της δουλειάς της. Οι Αρχές δήλωσαν πως ο θάνατός της «ίσως οφείλεται σε ανθρωποκτονία».
Ο βίαιος θάνατος της Μαρτίνες έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τον εξίσου άγριο θάνατο της μίμου Ντανιέλα Καράσκο, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από χειροπέδες σε φράκτη πάρκου. Και στην περίπτωση της Καράσκο, συνδικάτα και φεμινιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν κρατική δολοφονία, παρά το επίσημο πόρισμα της νεκροψίας που έκανε λόγο για αυτοκτονία.
Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τους αγρότες - Ξεχειλίζει η οργή μετά το φιάσκο με τον ΕΛΓΑ
Δημοσκόπηση MRB για OPEN: 8 στους 10 στηρίζουν τους αγρότες και καταδικάζουν την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού
Φρίκη στην Αυστρία: Έκαψαν ζωντανό γιο αντιδημάρχου για να του κλέψουν 200.000 δολάρια σε κρυπτονομίσματα
Αυτό είναι το νέο μυστήριο των Βερμούδων: Τι κρύβει η θάλασσα που «δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στη Γη»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



