• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.01.2022 19:11 
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αντίθετη με το διεθνές δίκαιο η επεκτατική προσέγγιση της Ελλάδας📌 Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται το ότι είναι μέλος της ΕΕ

Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα να κάτσει εκεί που κάθεται

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Associated Press)
(Associated Press)

Δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Άγκυρα έκανε ο Χουλούσι Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα θέματα άμυνας και ασφάλειας πρέπει να μένουν μακριά από την καθημερινή πολιτική και δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πολεμικής καθώς και ότι, στη χώρα του, το θέμα της άμυνας και της ασφάλειας είναι θέμα 84 εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι θέμα όλων των τομέων. Ο Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει την Τουρκία ως επεκτατική χώρα, γεγονός που χαρακτήρισε παράδοξο: «Δεν τρώνε, δεν πίνουν, αλλά όλο κάτι λένε κάθε μέρα. Θα δείξουμε την αλήθεια. Είμαστε δυνατοί γιατί έχουμε δίκιο», είπε.

Αντίθετη με το διεθνές δίκαιο η επεκτατική προσέγγιση της Ελλάδας

Ο Ακάρ είπε ότι τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών είναι: «Το πλάτος των χωρικών υδάτων, ο εναέριος χώρος, η γραμμή FIR, οι συγκρούσεις για την περιοχή Έρευνας και Διάσωσης. , η παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος, η κυριαρχία της Ελλάδας επί νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, οι  αξιώσεις που αγνοούν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ στην Ανατολική Μεσόγειο, οι προκλητικές απόπειρες εξοπλισμού και άλλες προκλητικές δραστηριότητες, πρακτικές που περιορίζουν τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι παραβιάζονται ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Υπάρχουν παραβιάσεις των πλοίων, παρά τις διεθνείς συμφωνίες, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 90 επισκέψεις υψηλού επιπέδου σε Νησιά που δεν έχει μεταβιβαστεί η κυριαρχία τους στην Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο. Υπάρχει μια συνεχής πρόκληση. Υπάρχουν περιττά NOTAM και NAVTEX και ειδικά προκλήσεις κάποιων πολιτικών. Η συμφωνία υπογράφηκε το 1988 κατά συναίνεση, «Ας μην γίνονται ασκήσεις σε θρησκευτικές και εθνικές γιορτές κατά την τουριστική περίοδο. Τα καταπατουν. Είναι σε μια συνεχή κινητικότητα.  Στην τελευταία μας συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, “Ας συναντηθούν οι υπουργοί Τουρισμού, όχι εμείς”, είπα. “Ας αναπτύξουμε τον τουρισμό. Ας μειώσουμε την ένταση και τις ασκήσεις”. Tους λέμε για αυτά τα θέματα, δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε τις επιθυμητές απαντήσεις. Λένε, “η Τουρκία είναι εξωτερική απειλή”. Προσπαθούν να κερδίσουν ένα πλεονέκτημα, παρουσιάζοντάς την κατάσταση ως απειλή. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει σοβαρά προβλήματα. Κι όμως, είναι πρόθυμοι να αγοράσουν εξαιρετικά ακριβά οπλικά συστήματα. Αυξάνουν τον αμυντικό προϋπολογισμό. Είμαστε σύμμαχοι με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα συνάπτει μνημόνιο συνεννόησης με διάφορες χώρες εντός του ΝΑΤΟ. Γιατί όλα αυτά όταν υπάρχει ΝΑΤΟ; Εξοπλίζονται εναντίον ποιών; Λέμε, τι είναι αυτός ο εξοπλισμός; Συνεχίζουν να έχουν αξιώσεις που είναι πέρα ??από το μπόι τους. Η συμμαχία εντός συμμαχίας αποδυναμώνει το ΝΑΤΟ», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 08.01.2022 07:49
Νέο παραλήρημα από Ακάρ: Η Ελλάδα ντυμένη με προβιά αρνιού προσπαθεί να το παίξει θύμα
Κόσμος | 02.01.2022 19:48
Ακάρ στη «Μιλιέτ»: Κάνετε λάθος που εξοπλίζετε τα νησιά - Το μήνυμα στην Ελλάδα
Κόσμος | 01.01.2022 12:58
Ακάρ: Προστατεύουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκύπριων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – Τι είπε ο Ερντογάν
Πολιτική | 24.12.2021 16:25 
Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας από Ακάρ: Πηγαίνουμε στο Καστελόριζο κολυμπώντας
Κόσμος | 08.12.2021 12:48
Τι τρέχει με τον Ερντογάν; Ξέχασε τα λόγια του και του τα θύμισε ο Ακάρ
Κόσμος | 02.12.2021 18:26
Ακάρ: Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι είμαστε μία ισχυρή χώρα

Αναφερόμενος στις πρακτικές της Ελλάδας κατά των μεταναστών, ο Ακάρ τόνισε ότι, «Γίνονται απίστευτα πράγματα. Τι γίνεται στη μέση της θάλασσας... Πυροβολούν μετανάστες, τρυπούν τις βάρκες με δόρατα. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς τι πολιτισμός είναι αυτός; Τί ανθρωπιά είναι αυτή; Είναι πραγματικά δολοφονικό αυτό. Οι διεθνείς συμφωνίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η νομοθεσία παραβλέπονται. Επιθυμία της Ελλάδας είναι να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια με την εύνοια του διεθνούς περιβάλλοντος. Μην κάνετε το λάθος. Δεν πρέπει να κάνουν λάθος υπολογισμό, λέγοντας ότι “τώρα είναι η ώρα για τα 12 μίλια”. Κι Άλλοι έκαναν αυτόν τον λάθος υπολογισμό, αλλά εμείς οργανώσαμε την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη. Ας μην μας δοκιμάσουν, ας μην μπουν σε περιπέτειες. Πήγες στα 6 μίλια, κάτσε εκεί που είσαι. Είθε και τα δύο μέρη να επωφεληθούν από τον πλούτο που υπάρχει και να ζήσουν ειρηνικά».

Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται το ότι είναι μέλος της ΕΕ

Ο Ακάρ δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ αφήνουν στην άκρη τα δικαιώματα και το δίκαιο όταν το θέμα είναι η Ελλάδα, λόγω της αλληλεγγύης της ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι η τουρκική ταυτότητα αρνείται στη Δυτική Θράκη. Για την Κύπρο, ο τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι «ο κύριος λόγος για το αδιέξοδο στην Κύπρο είναι ότι οι Έλληνες εκεί αγνοούν τους Τούρκους, και κάνουν είναι αφέντες τους. Αυτό αγνοείται και από την ΕΕ».

Παρά αυτές τις πρακτικές, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, επιθυμία της κυβέρνησης είναι να είναι ανοιχτοί οι δίαυλοι διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και ότι θέλουν να βρουν λύσεις με πολιτικά και ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της, συμπλήρωσε: «Εμείς, ως Τουρκία, δεν απειλούμε κανέναν. Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη, την περιουσία ή το νόμο κανενός. Η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος για τους φίλους της. Έχουμε τόσο καλές προθέσεις. αλλά ταυτόχρονα, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και των αδελφών μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε ασκήσει το δικαίωμά μας να είμαστε εγγυητές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κύπρος
  • Τουρκία
  • Χουλούσι Ακάρ
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr