• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDFΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η ΠυροσβεστικήΗράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρούΕπίθεση Φλωρίδη σε συγκεκριμένους δικηγόρους: «Κάποιοι θέλουν να τα κάνουν όλα μπάχαλο»
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.06.2023 13:29
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Eκλογές 2023 - Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης έπεσε στην παγίδα που είχε στήσει»📌 Τι είπε για το ναυάγιο στην Πύλο📌 Τι είπε για το βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Το πόρισμα για τα Τέμπη καταρρίπτει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης - Επιχείρηση απόλυτης συγκάλυψης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη/EUROKINISSI
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη/EUROKINISSI

Για «πόρισμα κόλαφο» των δικαστικών εμπειρογνωμόνων όσον αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων, Zarpa Radio, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Όπως είπε, το εν λόγω πόρισμα «καταρρίπτει τα επιχειρήματα» της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης» του σταθμάρχη και «καταδεικνύει πολύ σημαντικές ευθύνες» όσον αφορά την ανυπαρξία της τηλεδιοίκησης και του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας που ενώ ήταν εγκατεστημένο, δε λειτούργησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 20.06.2023 12:37
Τσαπανίδου: Καταπέλτης για τον κ. Μητσοτάκη το πόρισμα για τα Τέμπη - Η κοροϊδία κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος της
Πολιτική | 20.06.2023 12:24
Μητσοτάκης από Χαλκιδική: «Στοχοποιεί το Λιμενικό και τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ - Να μην εμπλέκουμε την Ορθοδοξία με τη διακυβέρνηση»

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση απόλυτης συγκάλυψης», τόνισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί «δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιδιά που χάθηκαν», αλλά «συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της πολιτείας και της κυβέρνησης» για την τραγωδία, «ουσιαστικά προετοιμάζουμε την επόμενη τραγωδία». Σχολίασε, ωστόσο, ότι είναι «παρήγορο» πως «υπάρχει ακόμα σφυγμός σε αυτό που ονομάζουμε ελληνική Δικαιοσύνη και δεν τα έχει καλύψει όλα το σκοτεινό πέπλο της συγκάλυψης».

Eκλογές 2023 - Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης έπεσε στην παγίδα που είχε στήσει»

Όσον αφορά το θέμα της Δυτικής Θράκης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «παγίδα» που πήγε να του στήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά «έπεσε ο ίδιος μέσα», με την αποκάλυψη ότι στο έγγραφο της ΕΥΠ συμπεριλαμβανόταν και γαλάζιος βουλευτής. Χαρακτήρισε, δε, τον κ. Μητσοτάκη «αδίστακτο» και «ανεύθυνο», κατηγορώντας τον ότι αφενός «εργαλειοποίησε» την ΕΥΠ και αφετέρου ότι έβαλε στην « προεκλογική αρένα ένα ευαίσθητο θέμα» προκειμένου να το αξιοποιήσει «επικοινωνιακά».

Όπως συμπλήρωσε, αυτή η ενέργεια «δείχνει και πώς θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα», προειδοποιώντας για πρακτικές « φόβου και τρομοκράτησης» σε κάθε «κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται». Σημείωσε, δε, ότι γι' αυτό χρειάζεται να αλλάξει ο συσχετισμός της 21ης Μαΐου και είναι αναγκαία μια «ισχυρή φωνή» αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να μην έχουμε ένα « ανεξέλεγκτο καθεστώς Μητσοτάκη».

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία θέλοντας να μοιάσει στο Μακρόν, ως φιλελεύθερος πολιτικός και τείνει να γίνει ομοίωμα του Όρμπαν», δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για πρακτικές όπως είναι οι παρακολουθήσεις και ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης που «ζηλεύε» και ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Τι είπε για το ναυάγιο στην Πύλο

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κριτική που έχει δεχθεί στο δημόσιο διάλογο ως «εθνική εξαίρεση» στο θέμα του ναυαγίου της Πύλου, σημειώνοντας πως δεν γίνεται να μην μπορεί να θέσει «ερωτήματα ». Υπενθύμισε ότι η χώρα έχει ήδη καταδικαστεί για το Φαρμακονήσι το 2014 και κινδυνεύει με μία ακόμα «βαρύτατη ποινή» και «ρετσινιά», ενώ επανέλαβε πως την ευθύνη δεν την έχουν οι άνθρωποι του Λιμενικού, αλλά η ηγεσία γιατί φαίνεται πως στην «επιχειρησιακή κατεύθυνση» που έδωσε «δεν ήταν προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή». Ζήτησε, δε, από τις αρχές να «διαψεύσουν» τις όποιες κατηγορίες, δημοσιεύοντας τα στοιχεία από τις θερμικές κάπες που έχουν υποχρέωση να λειτουργούν οι λιμενικοί.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να αναλογιστούν το «σχέδιο» του Κ. Μητσοτάκη το οποίο δεν είναι η «νίκη» αλλά η «δυνατότητα να είναι ανεξέλεγκτος την επόμενη μέρα». «Αυτό δείχνει η έπαρση, αυτό δείχνει η αλαζονεία, αυτό δείχνει ο αυταρχισμός», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η «ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» δεν αφορά « μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, αφορά και την κοινωνία αλλά και τη δημοκρατία και το πόσο σταθερό και υγιές πολιτικό σύστημα θα έχουμε».

Τι είπε για το βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης

Ερωτηθείς για το θέμα του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης, σχολίασε πως είναι σαν το «γεφύρι της 'Αρτας» και ότι «μετά από τρία χρόνια αναζητήσεων γύρισαν στο ίδιο σημείο που το είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, με την προσθήκη διοδίων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε επίσης την «ανησυχία» του για την πορεία του Τουρισμού φέτος, σημειώνοντας πως «δεν πάμε καλά και αυτό έχει να κάνει με το ότι η χώρα έχει ακριβύνει πάρα πολύ » και τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο τουρισμού που να μην έχει να κάνει μόνο με τις αφίξεις. Αναφέρθηκε, επιπρόσθετα, και στο AirBnB παραπέμποντας στη «ριζοσπαστική πρόταση» που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση του γιατί, όπως είπε ανεβάζει τις τιμές σημαντικά για όσους ενδιαφέρονται να νοικιάσουν σπίτια και αποτελεί και «αθέμιτο ανταγωνισμό» προς τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα για τους φοιτητές, σχολίασε πως η τακτική της προηγουμένης κυβέρνησης με τα φθηνά στεγαστικά δάνεια σε νέους θα οδηγήσει στη «δημιουργία μας νέας γενιάς μη εξυπηρετούμενων δανείων» και θα προσομοιάζει με το μοντέλο των ΗΠΑ με τους υπερχρεωμένους φοιτητές προκειμένου να σπουδάσουν. Εξάλλου, τόνισε πως υπηρετεί και τον γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την προώθηση φοιτητών σε κολέγια στο πλαίσιο της «νεοφιλελεύθερης αντίληψης» για την επέκταση της αγοράς σε όλους τους τομείς, όπως και στην Υγεία.

«Εδώ συγκρούονται δύο σχέδια διακυβέρνησης και εξουσίας. Το ένα σχέδιο έχει ως πυρήνα τον άνθρωπο και τη ρύθμιση του κράτος για να διαμορφώσει συνθήκες προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και το άλλο σχέδιο έχει ως πυρήνα τα κέρδη και τις ζημίες και λιγότερη παρουσία του κράτους, μεγαλύτερη παρουσία του ιδιωτικού τομέα και διεύρυνση της κερδοσκοπίας», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Δύο δισεκατομμυριούχοι στο υποβρύχιο που αγνοείται στον Ατλαντικό: «Λιγότερο από 1% η πιθανότητα επιβίωσης»
  • Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο - Ακόμα και στους 37 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει το θερμόμετρο
  • Συνελήφθη στη Νέα Ιωνία ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης - Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης
  • Σενάριο από θρίλερ στην Αίγυπτο: Μητέρα σκότωσε, μαγείρεψε και έφαγε το παιδί της
  • Η Ασία η πιο ακριβή περιοχή του κόσμου για πολυτελή ζωή - Πιο προσιτή η Ευρώπη
Διαβάστε ακόμη

Για ποιους λόγους οι αγρότες δεν πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Η λίστα με τα αιτήματα

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού

Απίστευτες εικόνες στην Ινδία: Οπαδοί βανδάλισαν το γήπεδο επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε για ελάχιστα λεπτά

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • ΚΚΕ
  • Δημήτρης Νατσιός
  • Κρήτη
  • Γιάνης Βαρουφάκης
  • Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Κόμμα Νίκη
  • Πλεύση Ελευθερίας
  • Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ΠΑΣΟΚ
  • αποτελέσματα εκλογών 2023
  • εκλογές
  • Νέα Δημοκρατία
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΜέΡΑ25
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Κυριάκος Βελόπουλος
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • εκλογές 2023
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr