• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στο «κάδρο» και τρίτο άτομο για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Πώς στήθηκε το σχέδιο εξόντωσης του ιδιοκτήτη του κάμπινγκΣήμερα οι κάλπες στο Eurogroup: Πιερρακάκης Vs Βαν ΠέτεγκεμΧειμώνας με κρύο το πρωί, άνοιξη το μεσημέρι - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   26.07.2023 18:41
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ζητώ απόλυτη επιφυλακή για τις επόμενες ημέρες»📌 «Κλείνει οριστικά και το κάθε συζήτηση γύρω από το ποιος διαθέτει κοστολογημένο πρόγραμμα»

Live streaming η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Eurokinissi
Eurokinissi

Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για τα μέτρα στήριξης.

Με μια αναφορά στους δύο αδικοχαμένους πιλότους άρχισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός. «H συνεδρίαση γίνεται υπό του πένθους για την απώλεια των δύο πιλότων μας στον πόλεμο με τις φωτιές. Υποκλινόμαστε στους δύο πιλότους που έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές. Να τους τιμήσουμε χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας», σημείωσε και προσέθεσε ότι πρόκειται για μια άνιση μάχη με φύση, η οποία όμως αποδεικνύει ότι το κράτος είναι παρών, όχι χωρίς αδυναμίες. «Παρούσα θα είναι και η Πολιτεία τις επόμενες μέρες δύσκολες ημέρες. Ζητάω επιφυλακή, η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει . Συμπαραστάτες θα πρέπει να είναι  η τοπική αυτοδιοίκηση  και οι πολίτες», σημείωσε.  

«Ζητώ απόλυτη επιφυλακή για τις επόμενες ημέρες»

«Το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες αλλά με καλύτερη οργάνωση και περισσότερα μέσα στην διάθεσή του. Παρούσα και στην πρώτη γραμμή θα είναι και η πολιτεία για όλες τις επόμενες δύσκολες ημέρες» σημείωσε.

«Γι' αυτό και ζητώ από όλους απόλυτη επιφυλακή. Η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει και στην άμυνα απέναντι της πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κράτος. Συμπαραστάτες ωστόσο πρέπει να συνεχίσουν να είναι τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εθελοντές και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά με την ατομική τους συμπεριφορά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Κλείνει οριστικά και το κάθε συζήτηση γύρω από το ποιος διαθέτει κοστολογημένο πρόγραμμα»

Μιλώντας για το νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια υλοποίηση της δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον ίδιο ο προυπολογισμός των νέων μέτρων φθάνει το 1,1 δισ ετησίως και τα 4,4 δις στην τετραετία. «Κλείνει οριστικά και το κάθε συζήτηση γύρω από το ποιος διαθέτει κοστολογημένο πρόγραμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε, παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» και προσέθεσε με νόημα: «Μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας». Σύμφωνα με τον ίδιο πλέον οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς έχουν έρθει για να μείνουν, ενώ κάποια στιγμή η ακρίβεια θα φύγει. 

Διαβάστε ακόμη

Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης

Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Βουλή
  • ειδήσεις τώρα
  • μέτρα στήριξης
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr