• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλαΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλαςΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.10.2023 14:39
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα📌 Πόσους σταυρούς βάζω

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Νέα ώρα για τα αποτελέσματα - Πότε θα ανακοινωθούν

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Eurokinissi - Intime News
Eurokinissi - Intime News

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Οι κάλπες ανοίγουν από τις 7.00 το πρωί και κλείνουν 12 ώρες αργότερα, δηλαδή στις 19.00 το απόγευμα. Τα πάντα είναι σχεδόν έτοιμα για την εκλογική διαδικασία και οι τελευταίες λεπτομέρειες θα γίνουν Παρασκευή, όταν και θα στηθούν τα παραβάν στα σχολεία της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024 καθώς μέχρι τότε οι παλιοί θα παραμείνουν στα πόστα τους.

Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα 

Όπως και στις βουλευτικές εκλογές, έτσι και στις δημοτικές οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι εφοδιασμένοι με τάμπλετ, που βοηθά στη γρήγορη αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 04.10.2023 10:19
Poll: Με ποια κριτήρια ψηφίζετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Πολιτική | 04.10.2023 11:19 
«Θέλουμε και ανθρώπους που ψήφισαν ΝΔ»: Κάλεσμα Ζαχαριάδη σε όλους όσοι «είναι εξοργισμένοι» με το κέντρο της Αθήνας

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ασφαλή αποτελέσματα θα έχουμε στις 22.30. Ωστόσο, αν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σπάσουν τη μετάδοση των αποτελεσμάτων στα δύο, αυτά αναμένονται και αρκετά νωρίτερα.

«Από ό,τι τουλάχιστον έχουμε ενημερωθεί, γύρω στις 22:30 θα έχουμε τα αποτελέσματα, δεδομένου ότι τα μισά τμήματα θα βγάζουν Περιφέρειες και τα άλλα μισά θα βγάζουν τους κατά τόπους δήμους. Εκεί έχουμε το θέμα. Ενώ η οδηγία προβλέπει, αν ο δικαστικός το επιθυμεί, το σύστημα να στείλει πρώτα τα αποτελέσματα των ψηφοδελτίων και μετά της σταυροδοσίας, θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι ότι πολλοί θα κάνουν τα δύο μηνύματα μαζί, δηλαδή θα περιμένουν να τελειώσουν τους σταυρούς. Αν εφαρμόσουν αυτή την οδηγία, θα το έχουμε γρηγορότερα, κάτι όμως το οποίο εναπόκειται στους 22.000 δικαστικούς αντιπροσώπους», σημείωσε.

Πόσους σταυρούς βάζω

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Σε Δήμους με πληθυσμό μέχρι 30.000 κατοίκους, οι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και μέχρι 4 σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων.

Για την εκλογή Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων, οι εκλογείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 2 υποψηφίους, ενώ σε Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό μικρότερο των 200 κατοίκων, όπου εκλέγεται μόνο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, οι εκλογείς έχουν τη δυνατότητα επιλογής ενός μόνο υποψηφίου.

Στις περιφερειακές εκλογές, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης κυμαίνεται από 1 έως 4, κατά περίπτωση. Στο ψηφοδέλτιο κάθε συνδυασμού υπάρχει σαφής ένδειξη για τον αριθμό των υποψηφίων που μπορεί να επιλέξει ο εκλογέας.

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής;
Ψηφίζω όποιον/α στηρίζει το κόμμα μουΨηφίζω όποιον/α πιστεύω ότι μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειάΨηφίζω όποιον/α έχει συγγενείς ή φίλους μου στον συνδυασμό του
η δημοσκόπηση έχει ολοκληρωθεί
Σύνολο 0 ψήφοι
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια

Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»

Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία

ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Δημοτικές εκλογές
  • περιφερειακές εκλογές
  • αποτελέσματα
  • αυτοδιοικητικές εκλογές
  • εκλογές
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr