• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τουςΧάος στους δρόμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron - Ο χάρτηςΚακοκαιρία Byron: Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο - Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους - ποτάμιαΈγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο - Ποτάμια οι δρόμοι
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.02.2025 05:40
Νίκος Σβέρκος
Νίκος Σβέρκος

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αντιπολίτευση χωρίς κοινό βηματισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει σε πρόταση δυσπιστίας, παρά τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ - «Κανένα άδειασμα σε Γεροβασίλη» ξεκαθαρίζει η Κουμουνδούρου

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα Τέμπη αναγκάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη γραμμή του - Δεν υποχωρεί από το αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, επιμένει στη «μομφή» κατά της κυβέρνησης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα Τέμπη αναγκάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη γραμμή του. Δεν υποχωρεί από το αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, επιμένει στη «μομφή» κατά της κυβέρνησης».

Αντιπολίτευση χωρίς κοινό βηματισμό

Η κοινωνική δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης γύρω από την τραγωδία των Τεμπών οδήγησε στις πρόσφατες μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, ανέδειξε και το κενό εκπροσώπησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που με τη σειρά τους έδωσαν την εικόνα ενός -άλλοτε ήπιου και άλλοτε σφοδρού- ανταγωνισμού. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησαν στη διαπάλη, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί συνεννόηση για συντονισμένες κινήσεις κατά της κυβέρνησης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 06.02.2025 05:40
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: Έντονες τριβές για την προανακριτική για το «μπάζωμα» στα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση
Πολιτική | 06.02.2025 17:15
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Επτά στους 10 πιστεύουν πως υπήρξε συγκάλυψη σε Τέμπη και υποκλοπές

Η Κουμουνδούρου στρατηγικά έχει επιλέξει να εξαπολύει ολομέτωπες επιθέσεις στην κυβέρνηση και να ζητά την κατάθεση εδώ και τώρα πρότασης δυσπιστίας εναντίον της. Στο σκεπτικό της συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο οι αποκαλύψεις, που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, στοιχειοθετούν την επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και τα όσα έχουν συμβεί στις υποθέσεις των υποκλοπών και του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου. 

Την επιλογή για πρόταση δυσπιστίας στηρίζουν επίσης η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να κινείται αυτόνομα, επενδύοντας στην θεσμικότητα της Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα να έχει βάλει στον «πάγο» οποιεσδήποτε κοινές πρωτοβουλίες της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, όμως, η πρωτοβουλία του για προανακριτική για τον Χρήστο Τριαντόπουλο ανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδιατυπώσει τους άξονες της τακτικής του, αλλά και να αποκρούσει τις σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε από το ΠΑΣΟΚ. 

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις 

Εχτές μετά την Τρίτη αποτυχημένη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Σωκράτης Φάμελλος προσχώρησε στην άποψη της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει τον Κώστα Τασούλα από την κούρσα. Παρέθεσε ως λόγους τις «καθημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το έγκλημα των Τεμπών και το σχέδιο συγκάλυψης, τη διάχυτη δυσπιστία της κοινωνίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, την παραδοχή του κυρίου Μητσοτάκη ότι η Εξεταστική Επιτροπή επί προεδρίας του κυρίου Τασούλα απέκρυψε την αλήθεια, αλλά και το γεγονός ότι στην τρίτη ψηφοφορία ο κ. Τασούλας δεν συγκέντρωσε ευρύτερη αποδοχή». 

Κατόπιν συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη. Η ιδιότυπη «παραίτηση εν αναμονή» του Χρήστου Τριαντόπουλου, οι πανηγυρισμοί του ΠΑΣΟΚ για την εξέλιξη αυτή, αλλά και τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο για την Όλγα Γεροβασίλη και μερίδα συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, υποχρέωσαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκαλέσει την «συνεδρίαση εργασίας», ώστε να ενημερωθούν όλοι οι βουλευτές και να ξεκαθαρίσει η «γραμμή» του κόμματος μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε πως η πρόταση δυσπιστίας παραμένει αναγκαία, ενώ επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην άμεση διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κληθεί να «απολογηθεί» για τις ενέργειές συγκάλυψης της τραγωδίας. Ο πρόεδρος του κόμματος επισήμανε όμως και ότι είναι αυτονόητη η συγκρότηση προανακριτικών επιτροπών, ωστόσο υπογράμμισε πως πρέπει να έρθουν στη Βουλή όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και όλα τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων για να αποδοθούν ολοκληρωμένα οι ευθύνες. Στόχος παραμένει άλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ «να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται και να αποκαλυφθεί και ο εντολέας τους». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την προανακριτική, ωστόσο η ηγεσία του εκφράζει φόβους πως λόγω πλειοψηφίας της ΝΔ, η συγκεκριμένη επιτροπή χωρίς πρόσθετα στοιχεία, περιοριστεί μόνο στα της συγκεκριμένης δικογραφίας που αφορά πλημμέλημα για τον Χρήστο Τριαντόπουλο και δεν επεκταθεί σε άλλα θέματα. 

«Κανένα άδειασμα σε Γεροβασίλη» 

Στο μεταξύ από την Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζεται πως δεν υπήρξε κανένα «άδειασμα» από το Σωκράτη Φάμελλο προς την αντιπρόεδρο της Βουλής, ενόσω μάλιστα η ίδια βρέθηκε στη δύσκολη θέση να δέχεται επίθεση από συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να δώσει τροφή στα περί «χάους» στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να αποκρούει κάθε τέτοια φήμη ή υπόνοια. 

Με αφορμή τους χειρισμούς του Κωνσταντίνου Τασούλα ως προέδρου της Βουλής στην δικογραφία για το μπάζωμα και τις ευθύνες Τριαντόπουλου, η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της (Action24) μιλώντας εκ της θέσης της ως αντιπροέδρου του νομοθετικού σώματος, είπε χαρακτηριστικά: «Μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον για απόκρυψη; Όχι (γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής)». Συμπλήρωσε, δε, πως «έχω πολλά να πω, αλλά δεν έχω παρά να ισχυριστώ την αλήθεια, ότι το υποχρεωτικό κομμάτι το έκανε (ο κ. Τασούλας)». 

Το ΠΑΣΟΚ βασίστηκε σε αυτές τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη αλλά και την έκκληση του Σωκράτη Φάμελλου για απόσυρση του Κ. Τασούλα από την κούρσα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για να μιλήσει περί «αδειάσματος». Στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν πως «ο Ανδρουλάκης μάλλον δεν διάβασε τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς «ο Σωκράτης Φάμελλος επέρριψε ευθύνες στον Κωνσταντίνο Τασούλα για το φιάσκο της Εξεταστικής και όχι για την δικογραφία του Τριαντόπουλου». 

Διαβάστε ακόμη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari

Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΠΑΣΟΚ
  • Όλγα Γεροβασίλη
  • Σωκράτης Φάμελλος
  • Χρήστος Τριαντόπουλος
  • Τέμπη
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr