• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Έγκλημα στην Αμφιλοχία: Πώς δολοφόνησε την κουμπάρα του ο 54χρονος - Προηγήθηκε διαπληκτισμός σε κεντρικό σημείο του χωριούΚαρυστιανού για τη μήνυση κατά βουλευτών: «Όσο παρανομείτε, τόσο θα μας βρίσκετε μπροστά σας - Μέχρι τέλους!»«Επιβραδύναμε» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν λέει ο IDF – «Η εκστρατεία κατά της Τεχεράνης δεν έχει τελειώσει»
δημοφιλές τώρα: Αμφιλοχία: Πώς δολοφόνησε την κουμπάρα του ο 54χρονος - Προηγήθηκε διαπληκτισμός σε κεντρικό σημείο...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   27.03.2025 13:54 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η συζήτηση με Χριστοδουλίδη και Γιλμάζ📌 Συνομιλία Μακρόν - Τραμπ πριν τη Σύνοδο📌 Νέα Σύνοδς την Παρασκευή

Σύνοδος στο Παρίσι για την Ουκρανία: Στο Ελιζέ ο Μητσοτάκης – Σε εξέλιξη οι εργασίες

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι και η Ελλάδα στηρίζει μια συμφωνία ειρήνευσης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στη Γαλλία και το Παρίσι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία, η οποία διεξάγεται με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόσμος | 26.03.2025 22:59
Η Γαλλία δίνει άλλα 2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία: Οι δηλώσεις Μακρόν - Ζελένσκι στο Παρίσι

Η συζήτηση με Χριστοδουλίδη και Γιλμάζ

Ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Ελιζέ, με την πλειοψηφία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ να συμμετέχουν στη Σύνοδο. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ. Η ελληνική κυβέρνηση κρίνει ότι ο συμβιβασμός για το ουκρανικό είναι κοντά, παρότι η Ρωσία δεν έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις της.

Η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη, καθώς στηρίζει μια συμφωνία ειρήνευσης και όχι απλώς εκεχειρίας, ενώ δεν υπάρχει πρόθεση για συμμετοχή με στρατεύματα σε ένα νέο καθεστώς ασφαλείας στην Ουκρανία. Στο Ελιζέ βρίσκονται συνολικά 31 εκπρόσωποι χωρών, με την πρωτοβουλία για τη δημιουργία συνασπισμού να ανήκει στον Μακρόν και τον Κιρ Στάρμερ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνομιλία Μακρόν - Τραμπ πριν τη Σύνοδο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είχε συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν την έναξρη της Συνόδου για την Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ πριν από τη σύνοδο κορυφής των συμμάχων της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε στο Παρίσι το πρωί της Πέμπτης», ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή.

Νέα Σύνοδς την Παρασκευή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει στο Παρίσι σήμερα το βράδυ, προκειμένου αύριο να συμμετάσχει στην τετραμερή σύνοδο Γαλλίας - Ελλάδας - Κύπρου και Λιβάνου, με τη συμμετοχή του νέου προέδρου της χώρας, Ζοζέφ Αούν.

Ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στον Λίβανο τον Δεκέμβριο του 2024, λίγο μετά την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Μάλιστα, είχε συναντηθεί με τον Αούν, ο οποίος τότε ήταν επικεφαλής ενόπλων δυνάμεων. Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει ενεργό ρόλο και άποψη για τη Μέση Ανατολή, αφού υπάρχουν ιστορικές σχέσεις με πολλές χώρες της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη

Θα κρατήσει η κατάπαυση πυρός Ισραήλ - Ιράν; Μια εύθραυστη συμφωνία με πολλά ερωτηματικά

Έγκλημα στην Αμφιλοχία: Πώς δολοφόνησε την κουμπάρα του ο 54χρονος - Προηγήθηκε διαπληκτισμός σε κεντρικό σημείο του χωριού

Καρυστιανού για τη μήνυση κατά βουλευτών: «Όσο παρανομείτε, τόσο θα μας βρίσκετε μπροστά σας - Μέχρι τέλους!»

Καλή εμφάνιση και 5,92μ. ο Εμμανουήλ Καραλής στην Οστράβα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νίκος Χριστοδουλίδης
  • ειδήσεις τώρα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Παρίσι
  • Τουρκία
  • Σύνοδος Κορυφής
  • Ουκρανία
  • ειδήσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr