«Όχι» της κυβέρνησης σε προανακριτική για Λιβανό - Αραμπατζή
Τα αιτήματα των κομμάτων «δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα» λέει ο Παύλος Μαρινάκης - Οργισμένη αντίδραση από την αντιπολίτευση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ασπίδα προστασίας στους Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή υψώνει το Μαξίμου. Ο Παύλος Μαρινάκης προανήγγειλε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα υπερψηφίσει τις προτάσεις για σύσταση προανακριτικής επιτροπή που θα διερευνήσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών.
Σχετικό αίτημα, που βασίζεται στα ευρήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ την περασμένη Πέμπτη, ενώ σήμερα αντίστοιχο ξεχωριστό αίτημα κατέθεσαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά.
Όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, από την αξιολόγηση των δεδομένων δεν προέκυψε τίποτα που να δικαιολογεί την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ σημείωσε πως στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν ούτε αποδείξεις ούτε ενδείξεις. Επισήμανε δε πως τόσο το αίτημα του ΠΑΣΟΚ όσο και το κοινό αίτημα ΣΥΡΙΖΑ–Νέας Αριστεράς δεν στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία.
Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τέτοιες υποθέσεις για πολιτικούς λόγους, μετατρέποντας –όπως είπε– τη δημόσια ζωή σε μια διαρκή «δικαστική διαδικασία» με βαριές εκφράσεις και χωρίς ουσιαστική βάση. Υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει επιδείξει θεσμική συνέπεια και υπευθυνότητα, ενώ έφερε ως παράδειγμα την παραπομπή των Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Τριαντόπουλου στη Δικαιοσύνη.
Υπενθυμίζεται πως στις περιπτώσεις των Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, για τους συστάθηκε δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η ΝΔ είχε επιστρατεύσει την διαδικασία της επιστολικής ψήφου ώστε να μην συσταθεί προανακριτική. «Η Βουλή δεν εντόπισε στοιχεία που να δικαιολογούν άρση ασυλίας», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.
ΣΥΡΙΖΑ: «Άλλη μία επιχείρηση συγκάλυψης»
«Τι φοβούνται και τι θέλουν να κρύψουν;» αναρωτιέται η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την αρνητική στάση της κυβέρνηση στο αίτημα για προανακριτική.
Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Το "όχι" της κυβέρνησης στην Προανακριτική για το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ συνιστά άλλη μία επιχείρηση συγκάλυψης.
Αρνούνται ακόμη και τη διερεύνηση, παρά τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που καταγράφει ενδείξεις για αδικήματα και σαφή πολιτική ευθύνη για παρεμβάσεις, αλλοιώσεις και ευνοϊκή μεταχείριση, που είχε αποτέλεσμα τη ζημία σε ευρωπαϊκούς πόρους. Βγάζουν μόνοι τους "πόρισμα" εκ των προτέρων και επιχειρούν να κλείσουν μια βαριά υπόθεση πριν καν ελεγχθεί.
Την ίδια ώρα που ψήφισαν άρση ασυλίας βουλευτών, επικαλούμενοι τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη, αρνούνται για τους υπουργούς το αυτονόητο: την Προανακριτική. Γιατί; Τι φοβούνται και τι θέλουν να κρύψουν;
Δεν πρόκειται για «διαχρονικές παθογένειες», αλλά για συγκεκριμένες πρακτικές με πολιτικό πρόσημο και ευθύνες της σημερινής διακυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει το κουκούλωμα. Η αλήθεια θα βγει στο φως».
Νέα Αριστερά: «Δυο μέτρα και δυο σταθμά»
«Ενδείξεις για τους βουλευτές, "καμία ένδειξη" για τους υπουργούς» σχολίασε η Νέα Αριστερά, αναρωτώμενη «αν δεν υπάρχουν στοιχεία, τότε γιατί φοβάται η κυβέρνηση την Προανακριτική;»
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:
Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, αρνείται τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους κ.κ. Λιβανό και Αραμπατζή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ επικαλούμενη "έλλειψη στοιχείων", ενώ έχει υπερψηφίσει την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ για την ίδια υπόθεση.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά: ενδείξεις για τους βουλευτές, «καμία ένδειξη» για τους υπουργούς.
Πόσο γρήγορα εξανεμίσθηκαν οι δηλώσεις εμπλεκομένων ότι θέτουν τον εαυτό τους, χωρίς καμία επιφύλαξη, στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση;
Αν δεν υπάρχουν στοιχεία, τότε γιατί φοβάται η κυβέρνηση την Προανακριτική;
Ακόμη πιο κραυγαλέο είναι το οξύμωρο στην περίπτωση Καραμανλή: η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε την άρση ασυλίας του για την ίδια υπόθεση, αλλά αρνείται κάθε διερεύνηση για τον τότε αρμόδιο υπουργό κ. Λιβανό.
Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να επιμένει στη διερεύνηση του σκανδάλου, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμψηφισμούς».
«Ο Πούτιν νιώθει απειλή»: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο απόπειρας δολοφονίας ή πραξικοπήματος
Viral το σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο που μετατρέπει σε ουράνιο τόξο τα σύννεφα - Εμφανίστηκε στην Ινδονησία
«Τους έκαψαν» κάμερες και μάρτυρες: Πώς βρήκαν τους δράστες του φονικού στις φυλακές Νιγρίτας - 11 συλλήψεις
Αστυνομικός σηκώνει με σκοινί από ελικόπτερο κροκόδειλο που έχει φάει άνθρωπο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



