Μήνυμα Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Περιμένω σήμερα κιόλας αποκλιμάκωση στη Γάζα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ισράηλ είχαν την τέταρτη τηλεφωνική τους συνομιλία από την έναρξη της κρίσης στη Γάζα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αυστηρό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Mπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους. «Αναμένω σήμερα αξιοσημείωτη αποκλιμάκωση, στον δρόμο για μια εκεχειρία στη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά.
Oπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος, που έκανε γνωστές τις διατυπώσεις του Μπάιντεν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ισράηλ είχαν την τέταρτη τηλεφωνική τους συνομιλία από την έναρξη της κρίσης στη Γάζα.
Διαβάστε επίσης: Ερντογάν για ΗΠΑ: «Στη Γάζα σκοτώνονται παιδιά – Θέλουν να χειροκροτώ;»
«Οι δύο ηγέτες είχαν λεπτομερή επικοινωνία για την κατάσταση των γεγονότων στη Γάζα, την πρόοδο που έχει σημειώσει το Ισραήλ στο να υποβαθμίσει τις ικανότητες της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων καθώς και για τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες από περιφερειακές κυβερνήσεις και τις ΗΠΑ», ανέφερε η Karine Jean-Pierre μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Ο πρόεδρος μετέφερε το μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι περιμένει σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα σε ένα μονοπάτι για την κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε. Αυτή είναι η τέταρτη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών την τελευταία εβδομάδα.
Διαβάστε επίσης: Ισραήλ, Γάζα: 2η εβδομάδα αιματοχυσίας - Εκκληση από Γαλλία για εκεχειρία
Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



