Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ντράγκι- Πούτιν
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Μαρτίου, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι διαπραγματεύσεις στο επίκεντρο της επικοινωνίας
Η συνομιλία διήρκεσε περίπου μία ώρα και, όπως έκαναν γνωστό ρωσικές πηγές, ο Πούτιν αναφέρθηκε στις χθεσινές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ρωσική και την ουκρανική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη και στο ρωσικό αίτημα για πληρωμή των ενεργειακών προμηθειών σε ρούβλια
Η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, σε ανακοινωθέν της υπογραμμίζει ότι στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η ρώσο-ουκρανική διαπραγμάτευση και οι τελευταίες εξελίξεις της.
Η ιταλική κυβέρνηση, παράλληλα, προσθέτει: «ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε τη σημασία να επιτευχθεί, το γρηγορότερο δυνατό, κατάπαυση του πυρός, για να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός και να στηριχθεί η διαπραγματευτική προσπάθεια. Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην ειρηνευτική διαδικασία, αν υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις αποκλιμάκωσης από μέρους της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος, τέλος, περιέγραψε το σύστημα πληρωμών του ρωσικού φυσικού αερίου, σε ρούβλια. Οι δυο ηγέτες, συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή».
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους
Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει
Μέγας ΠΑΟΚ, νίκησε άνετα τον Ολυμπιακό, άλωσε το Καραϊσκάκη και πήρε σούπερ πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου!
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



