Παναγία Σουμελά: Δόθηκε άδεια για να λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Δεκαπενταύγουστο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρίας Ζαχαράκη, απόψε δόθηκε η προφορική έγκριση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, προκειμένου ο κ. Βαρθολομαίος να τελέσει κανονικά τη θεία λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός των επομένων ημερών θα επιδοθεί και γραπτώς στο Φανάρι η απόφαση των τουρκικών αρχών, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για να μεταβεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Παναγία του Πόντου τον Δεκαπενταύγουστο για να τελέσει την πανηγυρική θεία λειτουργία, όπως κάθε χρόνο.
Προηγουμένως, στις 20 Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημα για τέλεση φέτος της θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.
«Έκρηξη» Ανεστίδη με «γαλάζιο» βουλευτή για τις επιδοτήσεις στον αέρα του OPEN: «Παίρνει όσα στρέμματα θέλει όποιος ανοίξει ΑΦΜ»
«Αλλάζουμε στάση στις διαπραγματεύσεις για το Oυκρανικό»: Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τραμπ για την επίθεση στην προεδρική κατοικία
Μετά την Πρωτοχρονιά οι 18 πηγαίνουν σε διάλογο: «Ο δρόμος ανοιχτός, τα σκυλιά δεμένα», λένε οι υπόλοιποι αγρότες
Από ασφυξία ο θάνατος των τεσσάρων ορειβατών στα Βαρδούσια – Tι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



