Ιαπωνία: Ανακαλείται ψωμί για τοστ - Βρέθηκαν κομμάτια αρουραίου
Η ανακοίνωση της εταιρείας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ένας μεγάλος ιαπωνικός προμηθευτής τροφίμων ανακάλεσε περισσότερες από 100.000 συσκευασίες μιας δημοφιλούς μάρκας λευκού ψωμιού σε φέτες, αφού βρέθηκαν τμήματα αρουραίου μέσα σε ορισμένες φραντζόλες.
Η τελευταία ανησυχία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σκάνδαλα ασφάλειας τροφίμων που μαστίζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η οποία έχει μακρά φήμη για την αξιοπιστία των εξαγωγών τροφίμων της.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η Pasco Shikishima Corporation δήλωσε ότι διερευνά πώς τμήματα «ενός μικρού ζώου» βρέθηκαν σε δύο πακέτα ψωμιού σε φέτες, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει αρρωστήσει μέχρι στιγμής μετά την κατανάλωση του προϊόντος.
Βρέθηκαν σε μια παρτίδα λευκού ψωμιού «τσοτζούκου» - ή σούπερ ζυμωμένου ψωμιού, γνωστού για την ιδιαίτερα μαστιχωτή υφή του - που κατασκευάστηκε από εργοστάσιο που εδρεύει στο δυτικό νομό Τόκιο, σύμφωνα με την εταιρεία.
«Θα ανακαλέσουμε τα παρακάτω προϊόντα που παρήχθησαν στην ίδια γραμμή του εργοστασίου και θα σταματήσουμε εν τω μεταξύ την εν λόγω γραμμή για να προσδιορίσουμε την αιτία και να εφαρμόσουμε αντίμετρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η ανάκληση αφορά περίπου 104.000 συσκευασίες.
«Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για την εξαιρετική επιλογή των προϊόντων μας», ανέφερε. Το ανακληθέν προϊόν δεν πωλείται στο εξωτερικό, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNN.
Το λευκό ψωμί είναι βασικό συστατικό για πολλούς Ιάπωνες όταν νιώθουν ότι θέλουν ένα γεύμα δυτικού τύπου, ή «yoshoku», ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό.
Βίαια επεισόδια, ακρωτηριασμοί ανηλίκων και πολιτικό αδιέξοδο - Το εκρηκτικό «κοκτέιλ» της κρίσης στη Γαλλία
Τραγωδία στη Λέσβο: Έξι μετανάστες νεκροί από σύγκρουση ταχύπλοου με σκάφος του Λιμενικού
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η εκδίκηση του Ντίτερς και οι απειλές για νέες αποκαλύψεις
Ο Γκρίνμπεργκ μετράει Σαμαρά, η μάχη ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ που δίνει υλικό στη ΝΔ και ο Κοτζιάς που μπήκε πάλι στη συζήτηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




