Ιαπωνία: Τρεις αγνοούμενοι εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων - 4.000 πολίτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους
Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε «επαγρύπνηση»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι αγνοούνται σήμερα στην Ιαπωνία έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις που είχαν αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποτάμια, να παρασυρθούν αυτοκίνητα και να κληθούν χιλιάδες κάτοικοι να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τα σπίτια τους, σύμφωνα με τις αρχές και ΜΜΕ.
Οι αρχές στους νομούς Γιαμαγκάτα και Ακίτα, στον βόρειο τομέα της Χονσού, της μεγαλύτερης νήσου του αρχιπελάγους, εξέδωσαν οδηγίες προς 200.000 κατοίκους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ανέφερε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.
Τουλάχιστον 4.000 από αυτούς πράγματι έφυγαν και μεταφέρθηκαν σε καταφύγια, σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.
Δυο ποτάμια στον Γιαμαγκάτα και άλλο ένα στον Ακίτα υπερχείλισαν, κατά την ίδια πηγή, που μετέδωσε πλάνα στα οποία βλέπει κανείς λασπόνερα να παρασύρουν αυτοκίνητα, ανάμεσά τους περιπολικό της αστυνομίας.
«Αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο αστυνομικοί που είχαν πάει να αναζητήσουν αγνοούμενο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.
Έκτακτη προειδοποίηση από την μετεωρολογική υπηρεσία
Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε αυτή την εβδομάδα έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο, ανεβάζοντας στο υψηλότερο επίπεδο της πεντάβαθμης κλίμακας το επίπεδο συναγερμού, ενόψει των βροχοπτώσεων στη Γιαμαγκάτα. Κατόπιν μείωσε το επίπεδο μια βαθμίδα.
Σήμερα κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε «επαγρύπνηση»: εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων και πλημμυρών.
Τα τελευταία χρόνια η Ιαπωνία πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές, εύρους χωρίς προηγούμενο σε τομείς της, και πλέον οι φονικές πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνότερες
Στενό του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία πλοία που χτυπήθηκαν
Δική Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικά σε μόλις 5 από τους καταδικασθέντες - «Όχι» στους υπόλοιπους
Θλίψη για τον Γιώργο Μαρίνο: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο showman
Ακραίο bullying εις βάρος μαθητή Β' Δημοτικού - Τον ανάγκασαν να πιει νερό από την τουαλέτα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



