Γερμανία: «Παγώνει» η πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία
Τι προκάλεσε την εν λόγω εξέλιξη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Στοπ» στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στην Τουρκία βάζει η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.
Αυτή η εξέλιξη φαίνεται πως αποτελεί «αντίδραση» της Γερμανίας στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος τις τελευταίες εβδομάδες. Το Βερολίνο κατηγορεί τον Ερντογάν πως επιτίθεται κατά της δημοκρατίας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την πώληση όπλων.
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η δίωξη του Ιμάμογλου και οι εξελίξεις στην Τουρκία «ανέτρεψαν τις προσπάθειες που είχε κάνει ο καγκελάριος Σολτς να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Άγκυρα».
«Στις εμπιστευτικές συνομιλίες με τον Ερντογάν, είχε σημειωθεί σημαντική πρόοδος και η διαδικασία έγκρισης ήταν στο σωστό δρόμο. Στη συνέχεια, όμως, ο Τούρκος πρόεδρος ανέτρεψε αυτές τις προσπάθειες με τις ενέργειές του κατά του Ιμάμογλου», γράφει η Handelsblatt.
Πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι η κυβέρνηση Σολτς θα αντικατασταθεί σύντομα από τη Χριστιανική Ένωση, με τον Φρίντριχ Μερτς να αναλαμβάνει καθήκοντα καγκελαρίου. Συνεπώς, μένει να φανεί το τι στάση θα κρατήσει ο ίδιος σχετικά με την Τουρκία. Σημειώνεται ότι η Άγκυρα συζητά με τη Βρετανία και την Ισπανία για να αγοράσει 40 Eurofighter, ενώ και η Γερμανία ήταν κοντά στο να εγκρίνει τη συμφωνία.
Ανάλυση Politico: Δεν θα υπάρξει ποτέ κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία - Το παράδειγμα του Μεγάλου Βόρειου Πολέμου
Μπορεί η «σωστή πλευρά της ιστορίας» να είναι με τον όλεθρο και τη φρίκη;
«Ενώνουμε τις φωνές μας κατά της σφαγής»: Μεγάλη συγκέντρωση σήμερα στο Σύνταγμα για τη Γάζα
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία για το 2025-2026 – Τα αποτελέσματα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr