Ερντογάν για την ελευθερία του Τύπου στη Τουρκία: «Εδώ οι δημοσιογράφοι γράφουν πιο ελεύθερα από συναδέλφους τους στη Δύση»
Ποιους χαρακτήρισε «τρομοκράτες του μικροφώνου»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε με οξύτητα σήμερα στους δημοσιογράφους και ιδίως όσους κάνουν ρεπορτάζ στους δρόμους στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς τους «τρομοκράτες του μικροφώνου» και κατηγορώντας τους ότι προκαλούν χάος.
«Ζούμε σε μια χώρα όπου όποιος έχει ένα μικρόφωνο και μια κάμερα στο χέρι του θεωρεί τον εαυτό του δημοσιογράφο και ρεπόρτερ. Όπως έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες, αυτά τα άτομα προκαλούν χάος στους δρόμους, ειδικά με το πρόσχημα του ρεπορτάζ στο δρόμο. Σε τέτοιο βαθμό που όποιος αρπάζει το μικρόφωνο βρίσκει το θράσος να προσβάλλει το έθνος», είπε στην τελετή απονομής των «10ων Βραβείων Μέσων Ενημέρωσης Ανατολίας», στο προεδρικό μέγαρο.
Όταν η τουρκική «ελευθεροτυπία» υπερβαίνει τη δυτική...
Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε επίσης ότι οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία είναι πιο ελεύθεροι από τους συναδέλφους τους στη Δύση.
«Η Τουρκία σήμερα έχει ένα πιο ελεύθερο, πλουσιότερο, πιο εύφορο και αναμφισβήτητα πολύ πιο ελεύθερο οικοσύστημα μέσων ενημέρωσης από ό,τι πριν από το 2002. Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής, αυτό το περιβάλλον ελευθερίας συχνά φτάνει στο επίπεδο της ασυδοσίας και της ανομίας. Ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί στη χώρα μας νιώθουν πιο άνετα να γράφουν από τους αντίστοιχους στη Δύση», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ορίζοντας την ελευθερία του τύπου, όπως και την ασφάλεια της χώρας του πολλές φορές, με βάση διαφορετικές προσλαμβάνουσες ή τις ανάγκες και τις στρατηγικές του κράτους.
Βγάζουν τα... μαχαίρια Ανδρουλάκης και Τσίπρας στο κυνήγι για τη δεύτερη θέση
Πέπλο ανησυχίας στους Ευρωπαίους: Πόσο πραγματικά απειλείται το καλοκαίρι μας από τις ελλείψεις καυσίμων στις αερομεταφορές
Μπάζωμα παραλίας Ωρωπός: Γιατί η αποκατάσταση του περιβαλλοντικού εγκλήματος θα μπορούσε να πάρει μήνες ακόμα και χρόνια
Τραμπ για Ιράν: Τέλος οι εχθροπραξίες - Ίσως είμαστε καλύτερα χωρίς συμφωνία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




