ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο άναψε «πράσινο φως» για την πώληση πυραύλων στην Τουρκία
Εξοπλιστικό πρόγραμμα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη (14/5) την έγκριση πώλησης προηγμένων πυραύλων αέρος – αέρος μεσαίου βεληνεκούς στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, πρόκειται για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η έγκριση φέρεται να περιλαμβάνει πυραύλους AIM-9X Sidewinder Block II και τους προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς AIM-120C-8, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου. Κύριος ανάδοχος της πώλησης είναι η εταιρεία RTX Corp (RTX.N).
Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η πώληση θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ το Κογκρέσο, με το συγκεκριμένο θέμα να μην είναι βέβαιο εάν θα τεθεί άμεσα προς συζήτηση.
Διαβάστε ακόμη
Οι απειλές του Ταλ Ντίλιαν μέσω Νίξον, η διαφοροποίηση Κικίλια για το αίσχος της δίκης των Τεμπών και ο τολμηρός Πελεγρίνης που βλέπει τον Ανδρουλάκη πρωθυπουργό
ΗΠΑ-Ιράν: Τι ζητά η κάθε πλευρά για να σταματήσει ο πόλεμος - Το «πικρό χάπι» και το θρίλερ των 15 σημείων
«Τους έχουνε πιάσει, πρέπει να τα κλείσω όλα»: Συνεχείς οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τις απάτες κατά του ΕΦΚΑ
Πακέτο με «μόνιμα» και «έκτακτα» μέτρα από την κυβέρνηση: Αποκαλυπτήρια σήμερα για το νέο κατώτατο μισθό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




