Ενότητες στο άρθρο: 📌 Δύο φάσεις επίθεσης
Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες σε Ελληνόκτητο πλοίο
Διπλό χτύπημα με πυρά και drones στα ανοικτά της Υεμένης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Νέα ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, με στόχο ελληνόκτητο πλοίο, περίπου 95 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χοντέιντα, στην Υεμένη. Όπως μετέδωσε ο βρετανικός οργανισμός UKMTO, μικρά σκάφη περικύκλωσαν το πλοίο και άνοιξαν πυρ με ελαφρά όπλα και εκτοξευόμενες βομβίδες.
Το πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και άρχισε να παίρνει νερά, ενώ το πλήρωμα έλαβε εντολή να το εγκαταλείψει, για λόγους ασφαλείας.
Δύο φάσεις επίθεσης
Η επίθεση έγινε σε δύο στάδια. Αρχικά, υπήρξαν πυρά και ρουκέτες, που αντιμετωπίστηκαν από την ομάδα ασφαλείας. Στη συνέχεια, εξαπολύθηκε δεύτερο κύμα επίθεσης με τέσσερα drones — τα δύο καταρρίφθηκαν, αλλά τα υπόλοιπα χτύπησαν το πλοίο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.
Διαβάστε ακόμη
Προφυλακίστηκε ο σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία - «Είμαι ανακουφισμένος που με συνέλαβαν»
Καρυστιανού: Το κόμμα μου φέρνει μια καινούργια ιδεολογία - Έχουμε 250.000 αμβλώσεις τον χρόνο
Μήνυμα δύναμης από τον δήμαρχο Άη Στράτη: «Θα πατήσουμε τον καρκίνο - Δεν ήμουν συνεπής με τις εξετάσεις»
Νεκροί εντοπίστηκαν πατέρας και γιος στη Σκωτία - Πώς μια πεζοπορία κατέληξε σε τραγωδία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



