Τραμπ διαψεύδει τους WSJ: Δεν έδωσα «πράσινο φως» στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε χθες Τετάρτη δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε χθες Τετάρτη δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που υποστήριζε ότι οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» στην Ουκρανία για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον «δεν έχει καμία σχέση με αυτούς τους πυραύλους».
Επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα WSJ είχε μεταδώσει ότι η κυβέρνηση Τραμπ ήρε τον περιορισμό στη χρήση πυραύλων μεγάλου βελενεκούς που προμηθεύεται το Κίεβο από τους συμμάχους του στη Δύση.
Το δημοσίευμα της WSJ - Nαι στη χρήση Storm Shadow
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Wall Street Journal η απροειδοποίητη κίνηση των ΗΠΑ να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο στη Ρωσία έρχεται μετά την πρόσφατη μεταβίβαση της αρμοδιότητας για την υποστήριξη τέτοιων επιθέσεων από τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο στον ανώτατο Αμερικανό στρατηγό στην Ευρώπη, στρατηγό Αλέξους Γκρίνκεβιτς, ο οποίος υπηρετεί επίσης ως διοικητής του ΝΑΤΟ.
Η αλλαγή συνέπεσε με την πίεση που άσκησε ο Πρόεδρος Τραμπ στις αρχές Οκτωβρίου στο Κρεμλίνο για να ξεκινήσουν συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να εγκρίνει την αποστολή πυραύλων Tomahawk αμερικανικής κατασκευής στο Κίεβο, οι οποίοι έχουν εμβέλεια άνω των 1.000 μιλίων. Ο Τραμπ έχει από τότε υπαναχωρήσει από την πρόταση αυτή.
Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένουν η Ουκρανία να πραγματοποιήσει περισσότερες διασυνοριακές επιθέσεις χρησιμοποιώντας το Storm Shadow, το οποίο εκτοξεύεται από ουκρανικά αεροσκάφη και μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση μεγαλύτερη των 180 μιλίων.
Οι ΗΠΑ μπορούν να περιορίσουν τη χρήση του Storm Shadow από την Ουκρανία, επειδή οι πύραυλοι χρησιμοποιούν αμερικανικά δεδομένα στόχευσης.
Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση
Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




