Σοκ στη Νέα Ζηλανδία: Πρωτάθλημα σερφ διακόπηκε μετά από επίθεση «καρχαρία ή θαλάσσιου λέοντα» σε φωτογράφο
Συναγερμός κατά τη διάρκεια του World Surf League🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο αγώνας της World Surf League στη Νέα Ζηλανδία διακόπηκε ξαφνικά την ημέρα των τελικών, αφού ένας φωτογράφος δαγκώθηκε από θαλάσσιο πλάσμα.
Ο Αυστραλός Εντ Σλόουν δέχθηκε επίθεση λίγο πριν τις 08:30 (τοπική ώρα), ενώ κατέγραφε τους ημιτελικούς ανδρών στο New Zealand Pro, που διεξαγόταν κοντά στο Ράγκλαν στη δυτική ακτή του Βόρειου Νησιού.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Σλόουν είχε τραύματα από δαγκώματα στον αστράγαλο και έχασε μέρος του εξοπλισμού του κατά την επίθεση, ενώ μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (25/5) δεν είχε διευκρινιστεί ποιο θαλάσσιο πλάσμα ευθυνόταν. Ο φωτογράφος υπέστη ελαφρά τραύματα. Ο αγώνας διακόπηκε 10 λεπτά μετά την έναρξή του και οι Βραζιλιάνοι σέρφερ Γιάγκο Ντόρα και Ιτάλο Φερέιρα απομακρύνθηκαν από το νερό με τζετ σκι.
Καρχαρία ή θαλάσσιο λέοντα δείχνουν οι εκτιμήσεις
«Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιήσαμε τον "κόκκινο συναγερμό"», δήλωσε ο Ρενάτο Χίκελ, αντιπρόεδρος διοργανώσεων της World Surf League, στη μετάδοση. «Αυτή τη φορά ήταν ο αγαπημένος μας φωτογράφος νερού Εντ. Δόξα τω Θεώ είναι σε καλή κατάσταση. Είναι καλά, δεδομένων των συνθηκών». Ο Χίκελ είπε ότι ο φωτογράφος είχε μικρά τραύματα από δαγκώματα και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. «Σε αυτό το στάδιο δεν είμαστε βέβαιοι αν ήταν καρχαρίας ή θαλάσσιος λέοντας - ο γιατρός στο σημείο έτεινε να πιστεύει ότι ήταν θαλάσσιος λέοντας - παρ’ όλα αυτά, πολύ τρομακτικό».
Σε δήλωσή του, ο Σλόουν ευχαρίστησε τον κόσμο για τις ευχές και είπε ότι είναι «καλά». «Έχω τραύματα στο αριστερό μου πόδι και λαμβάνω ιατρική φροντίδα. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα διάσωσης στο νερό, το ιατρικό προσωπικό και όλους για την άμεση βοήθεια. Αγαπώ αυτό το μέρος και ανυπομονώ να δω μια επική ημέρα τελικών. Καλή επιτυχία σε όλους για ένα δυνατό φινάλε της διοργάνωσης».
Εξαιρετικά σπάνιες τέτοιες επιθέσεις σε λουόμενους
Η διοργάνωση ανεστάλη μέχρι να γίνουν περαιτέρω αξιολογήσεις. «Η ασφάλεια του προσωπικού και των αθλητών είναι προτεραιότητά μας και θα δώσουμε ενημερώσεις μόλις υπάρχουν νεότερα», ανέφερε η World Surf League. Οι διοργανωτές σχεδίαζαν να συνεχίσουν τη μάχη των Ντόρα και Φερέιρα το απόγευμα της Δευτέρας (25/5). «Ο Ιτάλο και ο Γιάγκο είναι εμφανώς ταραγμένοι, είδαν το περιστατικό, κάτι που αποτελεί ακόμη έναν λόγο για να σταματήσει προσωρινά ο αγώνας».
Το περιστατικό συνέβη 11 χρόνια μετά την επίθεση καρχαρία στον Αυστραλό σέρφερ Μικ Φάνινγκ στο Τζέφρεϊζ Μπέι, η οποία είχε καταγραφεί ζωντανά στην τηλεόραση. Το New Zealand Pro είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση σερφ που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Νέα Ζηλανδία και εκατοντάδες θεατές είχαν συγκεντρωθεί στο Μάνου Μπέι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Οι επιθέσεις σε σέρφερ και κολυμβητές στην περιοχή είναι εξαιρετικά σπάνιες.
Ο εκνευρισμός στο Μαξίμου για την κινητικότητα των Σαμαρά-Καραμανλή, η επίσημη «πρώτη» του Τσίπρα και η φημολογία για ένα ακόμα κόμμα στα αριστερά
Το φιάσκο των καμερών: Προσφυγές και ακυρώσεις στους διαγωνισμούς για τα ψηφιακά συστήματα επιτήρησης
Το δύσκολο παζάρι ΗΠΑ-Ιράν: Το «αγκάθι» των πυρηνικών κρατά «παγωμένη» τη συμφωνία
Νέα φάρμακα για λίγους και με καθυστέρηση στη χώρα μας - Τι έδειξε έρευνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




