Φυλάκιση και 10ετής απαγόρευση σε οπαδό που επιτέθηκε σε παίκτη (vid)
Μόλις ένα μήνα μετά την επίθεση στον αρχηγό της Ρέιντζερς, ένας 22χρονος οπαδός της Χιμπέρνιανς καταδικάστηκε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στη Μεγάλη Βρετανία δεν συγχωρούν τον χουλιγκανισμό και το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Γι' αυτό κι όσοι παραβαίνουν τον νόμο το πληρώνουν ακριβά και με συνοπτικές διαδικασίες. Η ιστορία που ακολουθεί είναι ενδεικτική και διδακτική συνάμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η γηπεδική βία στα μέρη μας.
Στις 8 Μαρτίου, πριν από μόλις ένα μήνα, κατά τη διάρκεια του αγώνα Χιμπέρνιανς - Ρέιντζερς για την σκωτσέζικη Premiership, ο 22χρονος Κάμερον Μακ εισέβαλε στο γήπεδο την ώρα που ο αρχηγός των φιλοξενούμενων, Τζέιμς Τάβερνιερ, ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ. Κλότσησε την μπάλα και διαπληκτίστηκε με τον άσο των «Τζερς» προτού οι άνδρες της ασφάλειας τον απομακρύνουν και τον παραδώσουν στην αστυνομία.
Ακριβώς ένα μήνα μετά -με διαδικασίες εξπρές- έγινε η δίκη στο Εδιμβούργο, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την ενοχή του και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 100 ημερών και του απαγόρευσε την είσοδο στα γήπεδα για μια δεκαετία, τουτέστιν μέχρι το 2029!
Η πλευρά του κατηγορούμενου, που είχε πάει στο γήπεδο εκείνη τη μέρα με τον πατέρα του, παραδέχθηκε ότι ήταν υπό την ισχυρή επήρεια αλκοόλ και δεν θυμόταν παρά ελάχιστα από το περιστατικό της επίθεσης το οποίο βεβαίως έχει καταγραφεί (και) από την τηλεοπτική λήψη.
Δείτε το video με το επίμαχο περιστατικό:
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr





