Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)

Καιρός: Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία - Πλημμύρισε ολόκληρο χωριό

Τελευταία Ενημέρωση
Μεγάλες οι καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας από τις καταγίδες και τους ισχυρούς ανέμους

Πολύ μεγάλες είναι οι καταστροφές από το πέρασμα της κακοκαιρίας το οποίο ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης και συνεχίζει να πλήττει μέχρι τώρα πολλές περιοχές της χώρας. Μεγάλα προβλήματα έχουν προκαλέσει και οι ισχυροί άνεμοι καθώς από το πρωί η Πυροσβεστική έχει δεχτεί κλήσεις για πτώσεις δέντρων, τέντες που έχουν ξηλωθεί και τζάμια που έχουν σπάσει.

Συγκεκριμένα πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στην οδό Πλαταμώνα στο δήμο Θεσσαλονίκης, στην οδό Χαλκίδας και Μιχαήλ Ψελλού στην Καλαμαριά. Επίσης από τον αέρα έσπασαν τζάμια σε από γραφεία δευτέρου ορόφου στην οδό Εγνατίας 76 στο κέντρο, ενώ ξηλώθηκαν και τέντες από σπίτια στην Πυλαία και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Ίωνος Δραγούμη και Πλάτωνος.

Βίντεο από τις πλημμύρες στο χωριό Δράκεια Πηλίου έστειλε ο αναγνώστης Κώστας Μεταξογένης στο ethnos.gr.

Πλημμύρισε ολόκληρο χωριό

Το χωριό Ζευγολατιό της Τρίπολης «χτυπήθηκε» με μανία από την σφοδρή κακοκαιρία. Το μεγαλύτερο μέρος του χωριού πλημμύρισε προκαλώντας σοβαρές ζημιές στις ιδιοκτησίες. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από τοkalimera-arkadia.gr οι οποίες μιλούν από μόνες τους

xorio-1.jpg
xorio-2.jpg
xorio-4.jpg

Διαλύθηκε ο δρόμος «Καστρί - Άγιος Πέτρος»

Κομμάτια έγινε τμήμα του δρόμου «Καστρί - Άγιος Πέτρος», κοντά στο χωριό του Αγίου Πέτρου, στη Βόρεια Κυνουρία, μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και τα αυτοκίνητα κινούνται από το δρόμο του Άστρους.

dromos-1.jpg
dromos-2.jpg

Βράχος 25 τόνων έπεσε σε σπίτι

Την ίδια ώρα στα Σφακιά  βράχος 25 τόνων έπεσε σε σπίτι του οποίου κατέστρεψε την κουζίνα. Μέσα στο σπίτι την ώρα της πτώσης υπήρχε μια ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ στο σημείο της πτώσης έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες και αστυνομικοί, καθώς και ο δήμαρχος Σφακίων. Παράλληλα, ενημερώθηκε και η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να γίνει άμεσα αυτοψία στο σημείο του συμβάντος και να ελεγχθεί το σημείο της αποκόλλησης.

vraxos.jpg
vraxos-2.jpg

Ζημιές στο οδικό δίκτυο Αιτωλοακαρνανίας

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Αιτωλοακαρνανία, που τις τελευταίες ημέρες δέχεται συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το agriniopress.gr. Η αντιπεριφέρεια σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «συνεργεία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες, βρίσκονται συνεχώς στα σημεία του οδικού δικτύου του νομού στα οποία επισημαίνονται προβλήματα και τα οποία δυσχεραίνουν την κυκλοφορία. Με συνεχείς διορθωτικές παρεμβάσεις, κατά περίπτωση, προβαίνουν στις απαραίτητες επιδιορθώσεις ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από τα εν λόγω καιρικά φαινόμενα».

aitoloakarnania-1.jpg

Τέτοιες παρεμβάσεις, όπως επούλωση λάκκων, απομάκρυνση φερτών υλικών, άρση καταπτώσεων κ.α., είτε έχουν πραγματοποιηθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετά κομμάτια του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα: στην Επαρχιακή Οδό Λεσίνι – Πεντάλοφο, στην Επαρχιακή Οδό Αγρίνιο – Αγγελόκαστρο, στην Επαρχιακή Οδό Αετός – Κατούνα, στην Επαρχιακή οδός Θέρμο – Ναύπακτος, στην Επαρχιακή οδός Καστράκι – Χαλκιόπουλο, στην Επαρχιακή οδό Πιτσινέϊκα – Ριγάνι και όπου αλλού κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση των συνεργείων των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

aitoloakarnania-2.jpg

Παράλληλα, συνεχής είναι η προσπάθεια για την διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Λαμπίρι – Όρια Νομού, όπου επιχειρείται διαρκής καθαρισμός του οδοστρώματος από φερτά υλικά και καταπτώσεις. Στο εν λόγω σημείο, όπου σημειώνονται και χιονοπτώσεις, επιχειρεί μηχάνημα συνεχώς της Π.Ε. Αιτωλ/νίας και ειδικό όχημα (αλατιέρα) ώστε να διατηρείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων – βροχοπτώσεων και συσσώρευσης υδάτων

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ&ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Στις ισόπεδες Ιρλανδικού τύπου διαβάσεις, Μεσοχωρίου, Γρατινής, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, Ήφαιστου, Σκαλώματος, Μωσαϊκού, Αρριανών, Διώνης, Λοφαρίου, Ιασίου, Εβρενού, Aετοκορυφής, Κάλχα.

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Επ. Ο. Οχυρού -Περιθωρίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και βροχόπτωσης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 24ο έως 28ο χλμ. για όλα τα οχήματα, λόγω συσσώρευσης μεγάλων όγκων χιονιού σε τμήματα του οδοστρώματος.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες Πηλίου», μέχρι τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) - Κισσό Μαγνησίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς – Ορχομενού (γέφυρα Αγ. Ανδρέα), υπερχείλιση υδάτων ρέματος – ποταμού και κάλυψη του οδοστρώματος.

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου- Φουρνάς (θέση Βράχος) πτώση χιονοστιβάδας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

Τ.Κ. Περιστέρας – Χ.Κ.
Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

Οικισμός Μύλοι Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
Επ.Ο. Κρεσταίνων - Ανδρίτσαινας, στο 40ο χλμ (οικισμός μύλοι Ανδριτσαίνας) λόγω κατολισθήσεων.
Επ.Ο. Λατζοϊου – Νεράιδας, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, από την γέφυρα του οικισμού Γραμματικού Δ.Δ. Λαντζοϊου.
Επ.Ο. Χελιδονίου – Κρυονερίου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Παραποτάμια Οδός από το ύψος της Παπαδούς έως την γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια .
Επ. Ο. Αλφειούσας προς Μακρίσσια, θέση «Λίμνες», λόγω πτώσης βράχων & χωμάτινων όγκων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Επ.Ο. Αγ. Πέτρου – Καστρίου, θέση ‘’Φλωρεντία’’, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Επ.Ο. Μεγαλόπολης – Φαλαίσιας, από το 17ο χλμ λόγω καθίζησης.
Επ.Ο. Μεγαλόπολης – Ψάρι, από την 21ο έως 22ο χλμ. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Επ. Ο. Διαβολιτσίου – Δασοχωρίου, μέσω περιφέρειας Μεσσηνίας.
Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, από 72ο χλμ. Η κυκλοφορία διεξάγεται από Επ.Ο. ΚαρκαλούςΔημητσάνας-Ζάτουνας-Μελισσόπετρας-Ράπτη-Παλουμπά-Λουτρά-Λι’οδωρα-Κοκλαμά και αντίστροφα από Πύργο για Τρίπολη.
Επ.Ο. Λεωνίδιου – Κοσμά από την 29ο έως το 31ο χλμ. λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Ανώνυμες δημοτικές οδούς στην Τ.Κ. Ραψομματίου του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και ρηγμάτων τοίχων στην συμβολή των ανωτέρω οδών.
Ανώνυμη δημοτική οδός στη θέση «Σπάρτα» ή «Κάναλος» της Τ.Κ. Πετρίνας του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας , λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Δ.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Λόγω αυξημένης ροής υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο κάτωθι οδικό δίκτυο:

Επ.Ο Απιδέας - Αγίου Δημητρίου Ευρώτα Λακωνίας από το 1ο χλμ έως το 1,3ο χλμ.
Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο – 24,1ο χλμ, λόγω καθίζησης οδοστρώματος.
Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επ.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων από το 9ο χλμ λόγω συγκέντρωσης χωμάτινων όγκων.

Χαλάζι και καταρρακτώδης βροχή στην Αθήνα 

Από τις 11:00 το πρωί σημειωνόταν ισχυρή βροχόπτωση σε όλη την Αθήνα, ενώ λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι ξέσπασε χαλαζόπτωση στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στο κέντρο της Αθήνας, ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει από τον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής. Η Πυροσβεστική είχε δεχτεί, μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, 53 κλήσεις. Οι περισσότερες ήταν για απάντληση υδάτων από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, ενώ τέσσερις κλήσεις έγιναν και από την Αθήνα!

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ