Γρήγορη κι εύκολη ομελέτα με πατάτες
Ομελέτα με πατάτες

Γρήγορη κι εύκολη ομελέτα με πατάτες

Τελευταία Ενημέρωση
Ενα από τα πλέον εύκολα και διαδεδομένα πιάτα της παγκόσμιας κουζίνας, είναι η ομελέτα. Χορταίνει δύο άτομα, προετοιμάζεται σε μόλις 10 λεπτά και έρχεται στο πιάτο σας ύστερα από 15' ψησίματος.

Υλικά

  • 5 αβγά
  • 1-2 πατάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού τυρί τριμμένο
  • ¼ του φλιτζανιού γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε κατάλληλο τηγάνι με το βούτυρο στη φωτιά. Οταν πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, προσθέτουμε τις πατάτες, τις ανακατεύουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν, για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου. Αν απορροφήσουν όλο το βούτυρο που βάλαμε στην αρχή, προσθέτουμε κι άλλο (για να είναι αρκετό και για τα αβγά που θα ρίξουμε αργότερα).
  3. Χτυπάμε τα αβγά με το τυρί, το αλλαντικό, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις πατάτες.
  4. Ανακατεύουμε λίγο και ολοκληρώνουμε την ομελέτα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν τη διπλώνουμε, αλλά τη σερβίρουμε στρογγυλή, όπως είναι.
  5. Σερβίρεται ιδανικά πάνω σε μια φέτα ψωμιού με ένα λαχανικό της αρεσκείας σας.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ