Μελαχρινό Νάξου με σοκολάτα

Μελαχρινό Νάξου με σοκολάτα

1:00 Χρόνος Παρασκευής
Για ένα ταψί με διάμετρο 24 εκατ. Ποσότητα

Όποτε και να βρεθείτε στη Νάξο, δε μπορεί να μην υποκείψετε σε ένα μελαχρινό. Αυτή η νόστιμη παραδοσιακή καρυδόπιτα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά του νησιού. Η κλασική της εκδοχή είναι ωραιότατη, η παραλλαγή που προτείνει ο Βαγγέλης Δρίσκας στην εκπομπή My Greece, όμως, έχει ένα έξτρα ατού: σοκολάτα. Δεν είναι δύσκολο να την φτιάξετε. Το μείγμα της καρυδόπιτας χρειάζεται μόλις μισή ώρα στο φούρνο. Μετά τη σιροπιάζετε κι όπως είναι ακόμη ζεστή, ρίχνετε την πυκνή σοκολατένια κρέμα (γκανάζ) και την πασπαλίζετε με μπόλικα χοντροκοπανισμένα καρύδια

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 170 γρ. καρύδια
  • 180 γρ. γαλέτα
  • Για το σιρόπι:
  • 500 ml νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι
  • Για τη γκανάζ:
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Παρακολουθήστε τα βήματα της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ