Ψητά λαχανικά με μουστάρδα, πορτοκάλι και μέλι
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Ψητά λαχανικά με μουστάρδα, πορτοκάλι και μέλι

1:00 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Μια πολύχρωμη και πολύ γευστική γαρνιτούρα για το ψητό κρέας. Πατάτες, κρεμμύδια, καρότα και παντζάρια μπαίνουν στο φούρνο με ένα μείγμα από ελαιόλαδο, μουστάρδα, μέλι και χυμό πορτοκαλιού και βγαίνουν μελωμένα και λαχταριστά. Ό,τι πρέπει για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 παντζάρια
  • 4 καρότα
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και το λεμόνι στη μέση. Βάλτε τα στο ταψί και αλατοπιπερώστε τα.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και τη μουστάρδα.
  3. Ρίξτε το μείγμα στα λαχανικά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 45 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ