Ζυμαρικά φούρνου με λιαστή ντομάτα και τυριά
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Ζυμαρικά φούρνου με λιαστή ντομάτα και τυριά

0:40 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Μπορείτε να τα φτιάξετε είτε με βίδες, είτε με πένες, είτε με ριγκατόνι. Με το που μπαίνουν στο φούρνο, ποτισμένα με τη μυρωδάτη σάλτσα, κι η τριμμένη γραβιέρα με το ανθότυρο αλλά και η παρμεζάνα αρχίζουν να λιώνουν, η επιτυχία είναι εγγυημένη. Συν τοις άλλοις, δεν θα κοπιάσετε καθόλου.

Υλικά

  • 500 γρ. βίδες (ή πένες ή ριγκατόνι)
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
  • 12 λιαστές ντομάτες
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά ρίξτε τις ντομάτες και το βασιλικό. Αλατίστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
  2. Πολτοποιήστε τις λιαστές ντομάτες και ρίξτε τες στη σάλτσα. Ανακατέψτε και κατεβάστε από την εστία.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
  4. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα και το ανθότυρο. Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  5. Πασπαλίστε την παρμεζάνα στην επιφάνεια και ψήστε στους 180ο C για 25 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ