Σελινόριζα γκρατέν
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Σελινόριζα γκρατέν

1:15 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Η σελινόριζα έχει ελάχιστες θερμίδες, πολλές αντιαξειδωτικές ουσίες, υψηλή θρεπτική αξία και μαγειρεύεται με πάρα πολλούς τρόπους. Εδώ πρωταγωνιστεί σε ένα εναλλακτικό γκρατέν, πλούσιο σε γεύση, που είναι ιδιαίτερα εύκολο να το φτιάξετε και το οποίο δίνει έναν διαφορετικό τόνο στο καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

  • 1,5 κιλό σελινόριζα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και κόψτε τη σελινόριζα σε λεπτές φέτες. Βράστε τες για 4-5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τες.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τις φέτες της σελινόριζας με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα των τυριών και λίγο πιπέρι.
  3. Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώστε το με το κουτάλι για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Πασπαλίστε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήστε στους 180ο C για 45 λεπτά, ξεσκεπάστε και ψήστε άλλα 20 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ