Κεμπάπ κοτόπουλου γιαουρτλού
φωτογραφία: Μάνος Καραμανώλης/food styling: Olivia Artemis Webb

Κεμπάπ κοτόπουλου γιαουρτλού

0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Είναι πιο ελαφριά από τα αρνίσια/μοσχαρίσια και δεν υπολείπονται καθόλου σε νοστιμιά. Μυρωδάτα, καρυκευμένα με πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρο και τζίντζερ, αφράτα, ζουμερά, αυτά τα κεμπάπ, φτιαγμένα με κιμά κοτόπουλου, πάμε στοίχημα ότι θα μπουν στη λίστα με τα αγαπημένα σας. Σάλτσα ντομάτας, σκορδάτη σάλτσα γιουρτιού και ψημένες πιτούλες είναι οι πλέον κατάλληλοι συνοδοί.

Υλικά

  • 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 100 γρ. γαλέτα
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρος
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (ή ανάλογα με τα γούστα σας)
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • από 1 κουτ. γλυκού βασιλικός και θυμάρι
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 4 μεγάλες πίτες για σουβλάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε τα. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά πλάστε 24 κεμπάπ.
  2. Πλάστε τα αλείφοντας με λάδι τα χέρια σας για ωραίο κυλινδρικό σχήμα. Ψήστε τα σε αντικολλητικό σχαροτήγανο για 7-8 λεπτά, γυρίζοντάς τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Για τη σάλτσα ντομάτας: Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε τη σάλτσα σε μέτρια ένταση για 20 λεπτά.
  4. Ανακατέψτε ξεχωριστά σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού.
  5. Κόψτε τις πίτες σε τετράγωνα κομμάτια και ψήστε τες για 8 λεπτά στους 175ο C.
  6. Σερβίρετε τις πίτες, τη σάλτσα ντομάτας και τα κεμπάπ και συνοδέψτε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ