Μαύρη ζάχαρη: Γιατί είναι υγρή - Τι κάνουμε αν «πετρώσει»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η μαύρη ζάχαρη αποτελεί συχνή εναλλακτική επιλογή σε σχέση με την κλασική λευκή, κρυσταλλική, καθώς ως λιγότερο επεξεργασμένη κρατάει περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με την κοινή ζάχαρη που δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό, αλλά και ένα ιδιαίτερο άρωμα που πλουτίζει γευστικά τα ροφήματα και κάποια γλυκά.
Τι είναι η μαύρη ζάχαρη
Η μαύρη ζάχαρη προκύπτει από το συνδυασμό κρυστάλλων ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο με την προσθήκη μελάσας. Είναι πιο γευστική και αρωματική λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας μελάσας, έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα είδη της ζάχαρης, αλλά σε ό,τι αφορά τις θερμίδες που προσφέρει, είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της λευκής και της καστανής ζάχαρης. Ένα κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμάρια) έχει 17 θερμίδες και αρκετά θρεπτικά συστατικά.
Γιατί είναι υγρή η μαύρη ζάχαρη
Η μαύρη ζάχαρη είναι κολλώδης και υγρή, ακριβώς γιατί περιέχει μελάσα, που ανακατεύεται με την ακατέργαστη ζάχαρη και της δίνει αυτή την υγρασία.
Πώς επαναφέρουμε τη μαύρη ζάχαρη που έχει «πετρώσει»
Για να χαρίσετε την υγρασία της πίσω στην πετρωμένη μαύρη ζάχαρη, τη βάζετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μία βρεγμένη πετσέτα και την αφήνετε έτσι για 12 ώρες.
Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




