Μπακαλιάρος τηγανητός – Το μυστικό για να «πιάσει» το κουρκούτι και μερικές ακόμη συμβουλές
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Σκοπεύετε να φτιάξετε τον πατροπαράδοτο παστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου; Μερικές συμβουλές για να βγει τέλειος.
- Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο εγκαίρως. Πολλές φορές δεν αρκεί καν να μπει στο νερό 24 ώρες πριν, ειδικά ο μπακαλιάρος που πρόκειται να τηγανηστεί. Δείτε περισσότερα για το ξαλμύρισμα εδώ.
- Για να μη ρισκάρετε να φάτε τον μπακαλιάρο ...λύσσα, μπορείτε να ελέγξετε κατά πόσο έχει φύγει το αλάτι, βράζοντας ένα κομματάκι μπακαλιάρου 5?-7?. Θα πρέπει να είναι πολύ ελαφρά αλμυρό στη γεύση.
- Αν το κουρκούτι «δεν πιάνει» καλά στην επιφάνεια του ψαριού, περάστε πρώτα τον μπακαλιάρο από λίγο αλεύρι και βυθίστε τον στη συνέχεια στο χυλό.
- Στο τηγάνισμα δεν πρέπει να στοιβάζονται πολλά μπακαλιαράκια μαζί, αλλιώς δεν τηγανίζονται ομοιόμορφα και δεν βγαίνουν τραγανά.
- Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για να τηγανιστούν οι μπακαλιάροι άμεσα (και όχι να «βράζουν» για ώρα μέσα στη λιπαρή ύλη).
Διαβάστε ακόμη
Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο φως υπό δρακόντεια μέτρα και με απευθείας πτήση
Tέμπη: Η κόρη του μηχανοδηγού για τα 11 εξαφανισμένα λεπτά - «Σταμάτησε το τρένο για επιβεβαίωση από τον σταθμάρχη»
Ιερουσαλήμ: Αραβικά δίκτυα μιλούν για σύλληψη φρουρού του Έλληνα Προξένου με βίντεο από τον ναό της Αναστάσεως
Αποκάλυψη NYT: Τι έδειξε η έρευνα για τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr