Γύθειο – Το ιδιαίτερο, μανιάτικο street food ή ένα αλλιώτικο σουβλάκι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Μια ιδιότυπη τοπικοποίηση έχει υποστεί το συνηθισμένο πίτα-καλαμάκι στη λακωνική κωμόπολη που άλλοι απολαμβάνουν στο χέρι κι άλλοι στο τραπέζι.
Τι συμβαίνει όταν το χοιρινό και το κεφαλοτύρι συναντήσουν τις παραδοσιακές τραβηχτές πίτες της Μάνης; Έχουμε την περίφημη «τριπλέτα» την οποία και δοκιμάσαμε στο ομώνυμο μαγαζί του Γυθείου.
Τι είναι η τριπλέτα
Πρόκειται για εναλλακτική προσέγγιση στο πανταχού παρόν πίτα-καλαμάκι, όπου αντί για τις συνήθεις τυποποιημένες πίτες, που βρίσκει κανείς σε όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιούνται οι φημισμένες μανιάτικες «τραβηχτές»: ζυμωτά τραβηγμένα ώστε να πλατύνουν επαρκώς που που γίνονται στο τηγανί. Πάνω σ’ αυτές τις ξεχωριστές και τόσο λαχταριστές πίτες -αλλού τραγανές και αλλού αφράτες σα άγλυκοι λουκουμάδες- ξαπλώνει είτε καλαμάκι με χοιρινό κρέας είτε καλαμάκι με σύγκλινο. Το κρέας συνοδεύεται από ένα γενναίο κομμάτι άψητο κεφαλοτύρι. Ιδανικά θέλει και κάτι ζουμερό από δίπλα, όπως μια καλογινωμένη ντομάτα κομμένη τριαντάφυλλο, γιατί από μόνο του είναι αρκετά στεγνό.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην πηγή πατώντας εδώ.
Βενζίνη και διόδια προβληματίζουν τους εκδρομείς του Πάσχα - Μόλις 1 στους 4 ετοιμάζει βαλίτσες
Το «ηρωικό» όχι του Ερντογάν στον Μπάιντεν - Όλο το παρασκήνιο της απόφασης
Στο μέλλον η οριστική λύση για την εκτός σχεδίου δόμηση - Ποια διευκόλυνση παρέχουν οι παρατάσεις που ψηφίστηκαν
Τσάμπι Αλόνσο: Ο άνθρωπος που μετέτρεψε τη... Neverkusen σε Neverlosen!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr