Συμβουλές και tips - Δυο μυστικά για το φύλλο κρούστας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Πολλές από τις λαχταριστές πίτες της ελληνικής κουζίνας στηρίζονται σε Συνταγές με Φύλλο Κρούστας. Ένα φύλλο ιδιαίτερα λεπτό και γι’ αυτό εξαιρετικά ευαίσθητο. Ένα φύλλο που στεγνώνει πολύ γρήγορα απ’ τη στιγμή που θα ξετυλιχτεί.
Το μυστικό για να μην ξεραθεί το φύλλο κρούστας
Το μυστικό για να μην ξεραθεί το φύλλο κρούστας κατά το διάστημα που ετοιμάζετε τη γέμιση της γλυκιάς ή αλμυρής πίτας είναι απλό. Το έχετε πάντα σκεπασμένο με μια καθαρή, νωπή πετσέτα. Έτσι διατηρεί την υγρασία του και μένει μαλακό όση ώρα κι αν χρειαστείτε για ολοκληρώσετε τη διαδικασία ετοιμασίας της πίτας ή του επιδορπίου.
Για φύλλο κρούστας φουσκωτό και αφράτο
Αν φτιάχνετε τυρόπιτα και θέλετε να βγει το έτοιμο φύλλο κρούστας φουσκωτό κι αφράτο, μπορείτε είτε να περιχύσετε την πίτα στο τέλος με ένα μείγμα γάλακτος-αυγών είτε με σόδα (αναψυκτικό). Δείτε τις σχετικές συνταγές πατώντας εδώ για την πρώτη εκδοχή και εδώ για τη δεύτερη.
Απάντηση Ράμα στις αντιδράσεις για την επίσκεψή του στην Ελλάδα: «Δε σχετίζεται με εσωτερικά ζητήματα ή τις ευρωεκλογές»
Σοκ: Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από το σύζυγό της και αυτός έκανε μήνυση γιατί δεν του έδωσε τα παιδιά
Μαγιορκίνης για ενδεχόμενο θρομβώσεων από εμβόλιο AstraZeneca: 10 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος από αυτοκινητιστικό
Νέο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για τα τροχαία: «Ωραίο το make up αλλά πιο ωραίο το κεφάλι σου»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr