Τέμπη: Σήμερα η δίκη για τα βίντεο από τον εμπορευματικό σταθμό Θεσσαλονίκης – Οι κατηγορούμενοι
Αρχίζει η πρώτη δίκη που σχετίζεται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σήμερα το πρωί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα γίνει η πρώτη δίκη των Τεμπών. Αφορά στο βιντεοληπτικό υλικό από τον εμπορευματικό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, την ημέρα του δυστυχήματος, το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στο υλικό με τους άλλους σταθμούς που απεστάλη στον Εφέτη Ανακριτή από την εταιρεία φύλαξης.
Η δίκη αφορά σε τρία πλημμελήματα σχετικά με το βιντεοληπτικό υλικό από τον εμπορευματικό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, την ημέρα του δυστυχήματος, το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στο υλικό με τους άλλους σταθμούς που απεστάλη από την εταιρεία φύλαξης στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη.
Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας θα κάτσουν ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, ο διευθύνων σύμβουλος και ένα στέλεχος της Interstar Security, της εταιρείας που έχει την ευθύνη της βιντεοεπιτήρησης του σιδηροδρόμου.
Το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το στέλεχος της Interstar κατηγορείται για υπεξαγωγή εγγράφου κατ’ εξακολούθηση και απείθεια, ενώ ως ηθικός αυτουργός σε αυτά τα αδικήματα κατηγορείται ο διευθύνων σύμβουλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ διώκεται για ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφου τετελεσμένη άπαξ, ενώ είναι και ανάμεσα στους κατηγορούμενους για κακούργημα στη μεγάλη δικογραφία των Τεμπών.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικές αρχές Λάρισας είχαν ζητήσει από τον ΟΣΕ ήδη από τον Μάιο του 2023 τις καταγραφές από τις κάμερες του Εμπορευματικού Σταθμού Λάρισας στην προσπάθεια να ερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης που στοίχισε τη ζωή σε επιβάτες και εργαζομένους των δύο τρένων.
Φρικιαστική γυναικοκτονία στην Ελβετία: 41χρονος αποκεφάλισε, τεμάχισε και πολτοποίησε τη σύζυγό του
Ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει στη μουσική βιομηχανία - Η αποκάλυψη του Χρήστου Νικολόπουλου
Βίντεο-σοκ από την Αττική Οδό: Η στιγμή που μηχανή παρασέρνει τροχονόμο για να ξεφύγει από μπλόκο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιλεκτικές απαντήσεις και «δικαίωμα της σιωπής» από τον Ξυλούρη στην Εξεταστική
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



