Φωτιά στην Κερατέα: Η στιγμή που κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν σκύλο - Συγκλονιστικό βίντεο
Δραματικές στιγμές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Κερατέας, εκεί όπου το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο, με έναν άνθρωπο να εντοπίζεται νεκρός στο σπίτι του, ενώ πολλές οικίες έχουν παραδοθεί στη φωτιά.
Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε σώζεται και ένα βίντεο από το Αγίασμα προκαλεί ρίγη συγκίνησης, αφού ένα σκυλάκι ήταν εγκλωβισμένο μέσα σε αποθήκες με μηχανήματα. Τότε, ένας άνδρας επιχείρησε με λάστιχο να σβήσει τη φωτιά γύρω από τα κτίρια, για να σώσει το τετράποδο.
Συνολικά στο σημείο επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 7 ομάδες δασοκομάντος, 44 οχήματα, πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Αττικής.
Επιπλέον, από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό, ενώ χρειάστηκε να εκδοθούν οκτώ μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από οικισμούς της περιοχής προς ασφαλή κατεύθυνση. Το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 7 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του ΕΚΑΒ με μια μηχανή, πέντε ασθενοφόρο και μια κινητή ιατρική μονάδα.
Παράλληλα, ισχυρή είναι και η αστυνομική δύναμη, με την ΕΛΑΣ να έχει προχωρήσει σε 15 απεγκλωβισμούς, ενώ άλλοι πέντε έγιναν από πυροσβέστες.
Κρήτη: Στο «μικροσκόπιο» ο 37χρονος που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς - Το τηλεφώνημα από την Κύπρο, το «όραμα», το δίκτυο
Η βίαιη αναδιαμόρφωση της Κεντροαριστεράς: Ολοκληρωτική ανατροπή και μάχη ηγεμονίας μέχρις εσχάτων
Ήξεραν τον δράστη, όχι το θύμα: Πώς λύθηκε μυστήριο με αποκεφαλισμένο πτώμα 26 χρόνια μετά
Βίκτορ Ουεμπανιάμα: Ένας «εξωγήινος» που αλλάζει το μπάσκετ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




