Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Γκραν Κανάρια - Καταστράφηκαν 10.000 στρέμματα
Πάνω από 1.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τις εστίες του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Περίπου 10.000 στρέμματα μετατράπηκαν σε στάχτη από την πυρκαγιά, που μαίνεται ανεξέλεγκτα σήμερα στο τουριστικό νησί Γκραν Κανάρια και οδήγησε στην απομάκρυνση από την περιοχή σχεδόν 1000 ανθρώπων, έγινε γνωστό από τις αρχές.
Η φωτιά, η οποία ξέσπασε χθες στην κωμόπολη Αρτενάρα, στο εσωτερικό της νήσου, φαινόταν ότι είχε τεθεί υπό έλεγχο χθες το βράδυ, όμως η αλλαγή που υπήρξε στην κατεύθυνση των ανέμων, επιδείνωσε την κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξήγησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο COPE ο πρόεδρος της κοινότητας των Καναρίων Νήσων Άνχελ Βίκτορ Τόρες.
Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες σε «τρία σήμεια, τα δύο εκ των οποίων τελούν υπό μερικό έλεγχο, ενώ το τρίτο είναι πιο δύσβατο».
Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και η μονάδα εκτάκτων αναγκών του στρατού, επιχειρούν στις πυρκαγιές.
Δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με στόχο να καταγράψουν πρόοδο προτού ενισχυθούν οι άνεμοι και πέσει η νύχτα, εξήγησε ο πρόεδρος της κοινότητας.
Στους 1000 κατοίκους, που απομακρύνθηκαν από τρεις κοινότητες τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, δεν έχει επιτραπεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ένα δελτίο τύπου.
Το σπαρακτικό μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τραγωδία στη Ρουμανία: «Η θλίψη σε κυριεύει, σε γονατίζει, σε διαλύει»
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και ακόμη δύο στελέχη του εργοστασίου της «Βιολάντα» για τη φονική έκρηξη
Ρουμανία: Συγκλονίζουν τα λόγια Έλληνα οδηγού νταλίκας την ώρα που περνάει από το σημείο της τραγωδίας με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
Κλειστή λόγω πένθους η κερκίδα των οργανωμένων του ΠΑΟΚ στο Groupama Stadium για το ματς με τη Λιόν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



