8 Λέξεις
8 Λέξεις

«8 λέξεις» - πρώτο επεισόδιο: Ένας φόνος και ένα ερωτικό τρίγωνο συνδέουν τους ήρωες

Τελευταία Ενημέρωση
Η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου εξηγεί γιατί πάρθηκε η απόφαση να μη συνεχιστεί το «Τατουάζ» και αποκαλύπτει τη βασική πλοκή της νέας σειράς «8 λέξεις»

Συγκαταλέγεται στις πλέον επιτυχημένες δημιουργούς στην ελληνική μυθοπλασία.  Η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου εξηγεί γιατί πάρθηκε η απόφαση να μη συνεχιστεί το «Τατουάζ», μιλά για τη μεταγραφή της με τον Αντρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου στον ΣΚΑΪ  και αποκαλύπτει τη βασική πλοκή της νέας σειράς «8 λέξεις».

Η δεύτερη σεζόν του «Τατουάζ» έκλεισε με πολύ υψηλό μέσο όρο τηλεθέασης τόσο στο σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό. Γιατί πήρατε την απόφαση να μη συνεχιστεί για μια τρίτη σεζόν, εφόσον το επιθυμούσε και o Alpha;

Ουσιαστικά θα ήταν τέταρτη σεζόν και θα σας εξηγήσω γιατί. Τα επεισόδια ήταν δίωρα. Οκτώ ωριαία την εβδομάδα, 32 τον μήνα. Είχαν υπερκαλυφθεί λοιπόν τα τρία χρόνια.

Οπότε έκλεισε τον κύκλο της;

Νομίζω ναι. Αν συνεχίζαμε ίσως θα έπρεπε να τραβήξω τις ιστορίες από τα μαλλιά. Και είναι κάτι το οποίο δεν θα το ήθελα.

Γράφτηκε πως υπήρξε έντονη διαφωνία με το κανάλι μετά την απόφασή σας να μη συνεχιστεί η σειρά. Ισχύει αυτό;

Ειλικρινά δεν υπήρξε καμία διαφωνία. Διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις με τον Alpha. Αναλύσαμε το σκεπτικό μας και το κατανόησαν. Ήταν ένα συναινετικό διαζύγιο.

Έρχομαι στη μεταγραφή στον ΣΚΑΪ, απ’ όπου θα προβληθεί η νέα σας σειρά «8 λέξεις». Ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία επιλέξετε τον σταθμό του Φαλήρου για την προβολή του καινούργιου σίριαλ;

Ο Αντρέας, ο Κούλλης και εγώ είμαστε ευάλωτοι στον τρόπο προσέγγισης. Ο τρόπος προσέγγισης από τους ανθρώπους του ΣΚΑΪ και φυσικά το όλο «πακέτο» που προσφέρθηκε ήταν ελκυστικό. Νομίζω ότι υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης: «Σας θέλω γιατί μου αρέσετε» και ο δεύτερος ίσως είναι «σας θέλω γιατί δεν μου είναι ευχάριστο να σας δω στον ανταγωνισμό». Μπορούμε να διακρίνουμε τη διαφορά. Η προσέγγιση του ΣΚΑΪ ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Ήταν κολακευτικό και ειλικρινές ταυτόχρονα. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου
Η σεναριογράφος μαζί με τον επί εννέα χρόνια συνεργάτη της Αντρέα Γεωργίου

«8 λέξεις». Δραματική-κοινωνική σειρά με έντονα τα στοιχεία του πολιτικού θρίλερ. Τι ήταν αυτό που σας έδωσε την έμπνευση του σεναρίου;

Ειλικρινά δεν μπορώ να προσδιορίσω κάθε φορά πώς εμπνέομαι, ποια είναι η αρχή του μίτου του κουβαριού. Αλλοτε μπορεί να είναι μια κουβέντα, άλλοτε ένα τραγούδι, άλλοτε μια σκέψη. Κάθε φορά βάζω στον εαυτό μου ένα σταυρόλεξο, το οποίο στη συνέχεια καλούμαι να λύσω. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μια ιστορία που ένιωσα την ανάγκη να αφηγηθώ. 

Πόσο καιρό νωρίτερα εμπνευστήκατε τη συγκεκριμένη σειρά;

Πριν από δύο χρόνια είχα γράψει μια άλλη ιστορία με αυτόν τον τίτλο. Μιλώντας με τον Αντρέα Γεωργίου, όταν αποφασίσαμε τη δημιουργία νέας σειράς, κράτησα μόνο τον τίτλο: «8 λέξεις». Δύο μήνες νωρίτερα εμπνεύστηκα τη σειρά. Το μόνο που κρατήθηκε από την παλαιότερη ιδέα ήταν ο τίτλος και τα δύο επαγγέλματα των πρωταγωνιστών: του πολιτικού και του ζωγράφου. Τίποτε άλλο.

Πώς επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος τίτλος και τι συμβολίζει;

Ο τίτλος είναι γρίφος και ταυτόχρονα η αλήθεια ενός εκ των βασικών ηρώων. Θα τον ανακαλύψουν οι τηλεθεατές σταδιακά. Είναι ένα μυστικό του συγκεκριμένου ήρωα που μοιράζεται με την αγαπημένη του μέσα σε 8 λέξεις.

Θα ήθελα συνοπτικά να μου περιγράψετε τις βασικές πλοκές της σειράς αλλά και τις ανατροπές που θα δουν οι τηλεθεατές με το... καλησπέρα σας.

Υπάρχει ένα ερωτικό τρίγωνο. Ένας εκ των τριών πρωταγωνιστών αυτού του τριγώνου είναι ένας ισχυρός άνδρας, ο οποίος εμπλέκεται με την πολιτική και ταυτόχρονα βιώνει την καταπίεση για το κοινωνικό φαίνεσθαι. Ο αρχικός καμβάς είναι ένας ρομαντικός έρωτας με εμπόδια και ένα διαζύγιο που μόνο βελούδινο δεν είναι. Το διαζύγιο αυτό εμποδίζεται ως θυσία στη διαφαινόμενη καριέρα του πολιτικού άνδρα. Ένας φόνος θα συνδέσει τους ήρωες με ένα πρόσωπο από το παρελθόν. Εκεί έρχεται η πρώτη μεγάλη ανατροπή που θα αλλάξει τις ισορροπίες στις ζωές των ηρώων και θα περιπλέξει τα γεγονότα. Αυτά θα συμβούν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Έχουμε φέτος δύο σημαντικές επιστροφές ηθοποιών στη μυθοπλασία μέσω των «8 λέξεων». Της Πέμης Ζούνη και της Θάλειας Ματίκα. Μιλήστε μου λίγο γι’ αυτές τις συνεργασίες.

Είναι δύο ηθοποιοί που εκτιμούμε πολύ. Δύο από τους ρόλους ταίριαξαν εξαιρετικά σε αυτές τις δύο κυρίες. Έγιναν δύο ξεχωριστά ραντεβού, τους αποκαλύψαμε μαζί με τον Αντρέα τις δύο ηρωίδες που θέλαμε να υποδυθούν και με μεγάλη χαρά αποδέχθηκαν την πρότασή μας. Είναι μεγάλη μας τιμή και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν τη συνεργασία.

Έχουμε και μια νέα πρωταγωνίστρια, την Ειρήνη Καραγιώργη. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία; Η επιλογή έγινε μέσω κάστινγκ;

Ναι. Είχε βέβαια προηγηθεί ένα πολύ μικρό γκεστ στο «Τατουάζ». Είναι ένα κορίτσι με εξαιρετικό ταλέντο, συνεπέστατη συνεργάτιδα και πάντα διαβασμένη στον ρόλο της. Έχει μέλλον μπροστά της.

 Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου
Η Βάνα Δημητρίου μαζί με τον έτερο συνεργάτη της Κούλλη Νικολάου

Νέα είσοδος και ο Ίάσονας Παπαματθαίου. Θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά;

Ναι, είναι εκ των τριών πρωταγωνιστών του ερωτικού τριγώνου μαζί με τον Αντρέα Γεωργίου και την Ειρήνη Καραγιώργη. Εξαιρετικός ηθοποιός και πολύ ευέλικτος. Είμαι ενθουσιασμένη μαζί του.

Είστε καλλιτεχνικό τρίδυμο με τον Αντρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου πολλά χρόνια. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε διαφωνήσει ποτέ σοβαρά, αλλά και πώς διαχειρίζεστε τις όποιες τριβές και διαφωνίες προκύπτουν σε καθημερινό επίπεδο.

Είμαστε πια εννέα χρόνια μαζί. Δεν έχουμε συγκρουστεί ποτέ. Έχουμε διαφωνήσει βέβαια πολλές φορές. Και εκεί συμβαίνει το εξής μαγικό. Κάνουμε διάλογο και όποιος έχει το πιο δυνατό επιχείρημα επικρατεί. Πάντα με σεβασμό ο ένας προς τον άλλον.

Τι σας αρέσει να παρακολουθείτε στην τηλεόραση;

Είμαι φανατική τηλεθεάτρια των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών με πολιτικές συζητήσεις. Επειδή όμως βιοπορίζομαι από την τηλεόραση, τα βλέπω όλα για να διαμορφώνω άποψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ