Μυθικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000 μέτρα από τον Τζόσουα Τσεπτεγκέι
Ο δρομέας από την Ουγκάντα βελτίωσε κατά δύο δευτερόλεπτα μια επίδοση που κρατούσε από το 2005🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Κρατούσε 15 χρόνια το εκπληκτικό ρεκόρ του Κενενίσα Μπεκέλε στα 5.000 μέτρα των ανδρών. Κι έσπασε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και με τους περισσότερους αθλητές να βρίσκονται εκτός ρυθμού λόγω της αγωνιστικής απραξίας. Ο φοβερός και τρομερός Τζόσουα Τσεπτεγκέι έγραψε ιστορία στο Diamond League του Μονακό καθώς έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε από το 2005. Και το έκανε συντρίβοντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση στον κόσμο κατά δύο δευτερόλεπτα.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 10.000 μέτρων, ο οποίος κατάγεται από την Ουγκάντα, τερμάτισε σε χρόνο 12.35.36 βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Μπεκέλε που είχε τρέξει την απόσταση σε 12.37.35. Εξίσου εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός πως ο Τσεπτεγκέι, ο οποίος έχει ειδικότητα στα 10 χιλιόμετρα, στα 5.000 μέτρα είχε ατομικό ρεκόρ 12.57.41, χρόνο που κατάφερε να βελτιώσει κατά 20 δευτερόλεπτα!
Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




