• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα«Χειρόφρενο» εν μέσω γιορτών; Κλιμάκωση από τους οδηγούς φορτηγών - Τα αιτήματα και η τελική προειδοποίησηΠαραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίαςΔότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   24.10.2019 22:33
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πήρε φωτιά το γήπεδο...📌 «Άλμα στο μέλλον»

Εικόνες από το μέλλον στα γήπεδα χάρις στα εκατομμύρια led σε αγωνιστικό χώρο (vid)

Στους αγώνες σούπερ καπ βόλεϊ της Γερμανίας που έγιναν στο Ανόβερο έκανε την εμφάνιση του η γιγαντοοθόνη που μετατρέπει τους αθλητές σε πρωταγωνιστές διαδραστικού σόου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Άφωνοι έμειναν θεατές, τηλεθεατές και οι ίδιοι αθλητές με την αποκάλυψη του νέου δαπέδου στο βόλεϊ σάλας που στήθηκε στη Γερμανία για τις ανάγκες του Σούπερ Καπ ανδρών και του Σούπερ Καπ γυναικών.

Στο σάλα του Ανόβερο Αρένα, για πρώτη φορά στήθηκε το διαδραστικό δάπεδο που δεν είναι τίποτε άλλο από μία γιγαντοοθόνη με 18 μέτρα μήκος και 9 μέτρα πλάτος. Αποτελείται από εκατομμύρια led με απεριόριστες τεχνολογικές δυνατότητες, όπως, άλλωστε, φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Η γιγαντοοθόνη που καλύπτει τον αγωνιστικό χώρο έχει ελαστική επιφάνεια για να απορροφά τους κραδασμούς και να διευκολύνει τις πτώσεις των αθλητών στην προσπάθεια για άμυνα, δεν γλιστράει το παπούτσι του αθλητή, δίνει βελούδινη αίσθηση και είναι υψηλής αντοχής.

Πήρε φωτιά το γήπεδο...

Δίνει τη δυνατότητα για να χρησιμοποιούνται ειδικά εφέ την ώρα του αγώνα, εναλλαγές διαφημίσεων και πολλά διαδραστικά σενάρια. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Σούπερ Καπ στη Γερμανία οι βολεϊμπολίστες φαίνονταν σα να περπατούσαν πάνω σε λίμνη ή έπειτα από δυνατό καρφί όλος ο αγωνιστικός χώρος έμοιαζε να παίρνει φωτιά. Σε άλλη περίπτωση, οι αθλητές φαίνονταν να «παγώνουν» σε περιβάλλον Ανταρκτικής ύστερα από «άσο» στο σερβίς του αντιπάλου!

Le finali di Supercoppa di pallavolo in Germania si sono disputate su di un campo a Led interattivo.

È la prima volta per una partita ufficiale di uno sport olimpico. pic.twitter.com/O8ey3B8v0B

— Problemi di Volley (@prdvolley) October 24, 2019

Η εντυπωσιακή κατασκευή δε λειτουργεί μόνο ως μόνιτορ αλλά και ως μία τεράστια κάμερα. Δε βοηθάει μόνο στην προβολή του αγώνα και των πρωταγωνιστών αλλά και στην ουσία του καθώς άμεσα και με ακρίβεια δίνονται τα «μέσα - έξω» ή και άλλες παραβάσεις σε αμφισβητούμενες φάσεις.

«Άλμα στο μέλλον»

«Είναι ένα άλμα στο μέλλον. Οι εικόνες δεν περιγράφονται με λόγια. Θα απογειώσει την προβολή του αθλήματος μας» είπαν οι προπονητές των ομάδων που αγωνίστηκαν, ενώ οι θεατές, εκτός από βόλεϊ, ήταν απορροφημένοι στο σόου, αλλά και στις εκπλήξεις που διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια τους.

«Η νέα τεχνολογία μας δίνει πολλές δυνατότητες και τα διαδραστικά σενάρια είναι πολλά. Ανοίγει μία νέα εποχή όχι μόνο στο βόλεϊ, αλλά και σε όλα τα αθλήματα σάλας. Αν αυτή η καινοτομία εκτιμηθεί και υιοθετηθεί και σε άλλα γήπεδα, είναι σίγουρο πως θα κλέψουν και τις καρδιές του κοινού» είπε ο υπεύθυνος προγραμματιστής στη σάλα του Ανόβερο.

Διαβάστε ακόμη

«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα

Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας

Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί

Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Σπορ
  • βόλεϊ
  • τεχνολογία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr