Για κρασί και παρέα - Αρνίσια κεφτεδάκια με πουρέ καρότου, πατάτας, καπνιστού τυριού
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τις φέτες του ψωμιού στο γάλα και τις στύβετε πολύ καλά. Ψιλοκόβετε στο μπλέντερ το δυόσμο, το κρεμμύδι και το σκόρδο με το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα δύο είδη κιμά και προσθέτετε το μείγμα του μπλέντερ, το ψωμί, το αυγό, το ξίδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα. Πλάθετε τους κεφτέδες.
Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζετε τον πουρέ. Βράζετε τα καρότα και τις πατάτες και τα στραγγίζετε καλά. Σοτάρετε το κρεμμύδι στη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ρίχνετε τα καρότα, τις πατάτες και το σοταρισμένο κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Λιώνετε τη 2η κουταλιά βούτυρο χωρίς να κάψει και προσθέτετε τον πουρέ. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το τυρί τριμμένο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε μαζί με τους κεφτέδες.