• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   16.02.2024 06:55
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Χάκερ υψηλού προφίλ πήραν τα δεδομένα📌 Πολύτιμο νόμισμα τα προσωπικά δεδομένα

Facebook Marketplace: Διέρρευσαν τα στοιχεία χρηστών στο σκοτεινό διαδίκτυο

Οι χρήστες του Facebook Marketplace έχουν τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο phishing, κλοπής ταυτότητας και κυβερνοεπιθέσεων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Pexels
Pexels

Οι χρήστες του Facebook Marketplace έχουν τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο phishing, κλοπής ταυτότητας και κυβερνοεπιθέσεων, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Ειδικότερα, μια μαζική παραβίαση δεδομένων έχει εκθέσει τους αριθμούς τηλεφώνου, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις προσωπικές πληροφορίες 200.000 χρηστών.

Το σύνολο δεδομένων, το οποίο η Daily Mail επιβεβαίωσε ότι είναι ακόμη διαθέσιμο στο διαδίκτυο, πωλείται πλέον σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook Marketplace, οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι πολύ αργά για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Ωστόσο, ο Τζέικ Μουρ, σύμβουλος κυβερνοασφάλειας δήλωσε στη MailOnline: «Εάν αισθάνεστε ότι έχετε γίνει στόχος, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεχνολογία | 15.02.2024 14:16
Στο στόχαστρο της ΕΕ οι influencers: Σαρώνουν τα social media οι Αρχές - Ελέγχονται και πρόσωπα στην Ελλάδα
Τεχνολογία | 12.02.2024 16:10
Perplexity: Ποια είναι η νέα μηχανή αναζήτησης που απειλεί την Google - Τη στηρίζει ο Τζεφ Μπέζος

Χάκερ υψηλού προφίλ πήραν τα δεδομένα

Τα δεδομένα αναρτήθηκαν σε ένα φόρουμ χάκερ από έναν γνωστό εγκληματία του κυβερνοχώρου που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο IntelBroker. Ο IntelBroker ισχυρίζεται ότι αυτή η βάση δεδομένων του Facebook Marketplace κλάπηκε από κάποιον που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «algoatson» μετά από παραβίαση των συστημάτων ενός εργολάβου της Meta. Πράγματι, ο ιστότοπος BleepingComputer μπόρεσε να αντιστοιχίσει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου μέσα στα δεδομένα του δείγματος.

Ο InfoBroker είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επαγγελματίας χάκερ ή ομάδα χάκερ με ιστορικό στοχευμένων παραβιάσεων εναντίον στόχων υψηλού προφίλ.

«Ο διαβόητος InfoBroker έχει ιστορικό επιτυχημένων παραβιάσεων σε δίκτυα. Έχουν θέσει σε κίνδυνο δεδομένα υγείας στο παρελθόν, οπότε δεν έχουν καμία ηθική ή δεοντολογία, αλλά έχουν επίσης στοχεύσει την HP, οπότε αναζητούν μεγάλα χρηματικά ποσά», δήλωσε ο Μουρ.

Εξήγησε επίσης ότι τα δεδομένα αυτά θα πωλούνται στο σκοτεινό διαδίκτυο για μήνες, για περίπου 1 δολάριο ανά γραμμή δεδομένων.

Πολύτιμο νόμισμα τα προσωπικά δεδομένα

«Αυτή είναι μια σοβαρή υπενθύμιση ότι τα δεδομένα μας είναι ένα πολύτιμο νόμισμα και τα πιο ενημερωμένα δεδομένα είναι τα πιο πολύτιμα για τους εγκληματίες. Οι χάκερ μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά με όλα τα κομμάτια [των πληροφοριών] όταν τα βάζουν όλα μαζί από τον σκοτεινό ιστό», εξήγησε ο Μουρ.

Ο Μουρ δήλωσε στη MailOnline ότι η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να διευκολύνουν στοχευμένες επιθέσεις. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι 24.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν ήδη συνδεθεί με σελίδες στοFacebook. Σύμφωνα με τον ειδικό, οι εγκληματίες μπορούν να τις συνδέσουν με κωδικούς πρόσβασης που έχουν διαρρεύσει προηγουμένως στο σκοτεινό διαδίκτυο και να χρησιμοποιήσουν στοχευμένα bots για να χακάρουν λογαριασμούς.

«Μπορεί απλώς να χακάρουν έναν λογαριασμό στο Facebook για να διοχετεύσουν διαφημίσεις, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνουν λίγο πιο κακόβουλοι και να αρχίσουν να στέλνουν μηνύματα σε ανθρώπους από αυτούς τους λογαριασμούς», είπε ο Μουρ.

Στο χειρότερο σενάριο, οι εγκληματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό σας για να σας υποδυθούν και να εξαπατήσουν τους φίλους και την οικογένειά σας ώστε να σας στείλουν χρήματα. Οι αριθμοί τηλεφώνου που διέρρευσαν μπορούν επίσης να εκθέσουν τους χρήστες του Facebook σε επιθέσεις «sim swapping». Σε αυτή την περίπτωση, ο χάκερ καλεί τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας και υποδύεται τον πελάτη, χρησιμοποιώντας στοιχεία που συλλέγονται από τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια πείθει τον πάροχο να μεταφέρει τον αριθμό τηλεφώνου σε μια νέα κάρτα SIM.

Για να δείτε αν οι λογαριασμοί σας έχουν παραβιαστεί στο παρελθόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους όπως ο Have I Been Pwned, οι οποίοι ελέγχουν τις βάσεις δεδομένων που έχουν διαρρεύσει. Ο Μουρ συνιστά να ενημερώνετε τακτικά τους κωδικούς πρόσβασής σας και να αποφεύγετε να δίνετε πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι χάκερ εναντίον σας. Είναι επίσης σημαντικό να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν λαμβάνετε τυχόν ασυνήθιστα μηνύματα.

«Εάν σας αποστέλλονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σκεφτείτε πάντα διπλά πριν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και μην αποκαλύπτετε ποτέ πληροφορίες σε συνδέσμους που εμφανίζονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτά μηνύματα», συμβουλεύει ο Μουρ.

Επιπλέον, συνιστά τη ρύθμιση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για όλους τους λογαριασμούς σας και τη χρήση μιας ασφαλούς εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Facebook
  • χάκερ
  • Διαδίκτυο
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr