Τα Ελληνικά της Αουρέλα στο πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο

Τα Ελληνικά της Αουρέλα στο πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο

Τα Χριστούγεννα είναι προσφορά, είναι αγάπη. Δεν έχει σημασία η υλική αξία του δώρου, παρά μόνο το νόημα, ο βαθύς συμβολισμός του.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης έστησε μαζί με άλλους συμπολίτες μας «Γέφυρες» για να προσεγγίσει και να αγκαλιάσει λαούς τούς οποίους η μοίρα τούς έβγαλε στη χώρα μας, μετανάστες, πρόσφυγες, να προσπαθούν να επιβιώσουν.

Ένα παιδί ανάμεσα στα υπόλοιπα, η Αουρέλα, θέλησε να του πει ευχαριστώ με τον δικό της τρόπο, με το δικό της αγνό συντακτικό, με τα πιο γλυκά «λάθη» που έχουμε δει.
Όμως, εμείς θα πρέπει να την ευχαριστήσουμε, επειδή μας θύμισε ότι ο πολιτισμός και η ανθρωπιά δεν έχουν ούτε διαβατήριο ούτε εθνικότητα...  

untitled2.jpg

«Ένα από τα πιο ωραία δώρα που πήρα ποτέ, είναι αυτό το μικρό σημείωμα. Είναι από μια ξένη κοπέλα στην οποία μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και μέσα από τη σπουδαία ομάδα ''Γέφυρες'' (όπου πρωτοστατεί η Αννα Δαμιανίδη και αρκετοί άλλοι υπέροχοι άνθρωποι), προσπαθούμε εθελοντικά να τους μάθουμε λίγα Ελληνικά για να γίνει κάπως καλύτερη η ζωή τους. Η Αουρέλα πριν από περίπου δυο μήνες δεν γνώριζε καθόλου τη γλώσσα, τώρα έκανε αυτά τα μικρά λαθάκια, σε λίγο δεν θα τα κάνει ούτε αυτά...».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ