Ο Μητσοτάκης και η δεμένη χελώνα καρέτα-καρέτα

Ο Μητσοτάκης και η δεμένη χελώνα καρέτα-καρέτα

Την Τετάρτη, το διαδίκτυο στη χώρα μας ασχολήθηκε με μια χελώνα καρέτα-καρέτα στο Καστελόριζο, εκεί όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε την ίδια ημέρα στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα. Στην καθιερωμένη βόλτα στο λιμάνι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είδε μέσα στο νερό τη χελώνα, για την οποία ρώτησε και τους παριστάμενους.

Από τα πλάνα που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως η χελώνα είχε κάτι σαν σκοινί στο πτερύγιο της, γεγονός που προκάλεσε αμέτρητα σχόλια για το «ποιος έδεσε την καρέτα-καρέτα για να τη δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είχε συμβεί και λίγο αργότερα η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για διασπορά fake news.

H Σταματίνα Σταματάκου επισημαίνει το αυτονόητο, εκείνο που πρέπει να ισχύει πάντα, για κάθε δημοσιογράφο και πώς πρέπει να πράττει όταν έχει μια πληροφορία: να κάνει ρεπορτάζ, να τη διασταυρώνει…

untitled.jpg

«Επιμένω να λέω συνέχεια ότι η φιλοζωία είναι ζήτημα πολιτισμού, παιδείας και πολιτικής. Κάνω πολιτικό και φιλοζωικό ρεπορτάζ (στο δεύτερο είμαι πολύ πιο χρήσιμη, νομίζω). Σήμερα, ένα site που έχει προσφέρει αρκετά στο φιλοζωικό ρεπορτάζ -παρά τις όποιες ενστάσεις μου- εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημοσίευσε μία ψεύδη είδηση, μια φρικτή είδηση, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στον βασανισμό μίας θαλάσσιας χελώνας. Χωρίς βέβαια να παραθέτει στοιχεία αλλά ένα πλάνο ελαχίστων δευτερολέπτων πάνω στο οποίο βάσισε ένα ολόκληρο ρεπορτάζ με μία βαρύτατη κατηγορία.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι όποιος κακοποιεί ζώο, ιδίως κάποιος με δημόσιο λόγο, για μένα μπαίνει στη γωνία και τον στήνω στα δύο μέτρα με όποιον τρόπο μπορώ, από τη δημοσιοποίηση του γεγονότος μέχρι τις δικαστικές αίθουσες. Κι ο θεός ο ίδιος να είναι απέναντί μου, η μάνα μου ή ο πατέρας έχω ακριβώς την ίδια στάση. Κάτι το οποίο έχω αποδείξει με τη δουλειά μου.

Μόλις είδα το δημοσίευμα επικοινώνησα με το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, το οποίο μου απάντησε σε δευτερόλεπτα όντας ανίδεο, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αμέσως μου έστειλαν φωτογραφίες και βίντεο για να μου δείξουν τι έχει συμβεί, ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την ψεύδη είδηση που είχε ξεκινήσει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το πρόβλημα δεν είναι η μεμονωμένη ψευδής είδηση, το πρόβλημα είναι το φαινόμενο όλων αυτών των ψευδών ειδήσεων και ότι εμείς οι δημοσιογράφοι δεν έχουμε μάθει να ζητάμε συγγνώμη όταν άθελά μας κάνουμε λάθος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εξ όλων βέβαια είναι όταν το λάθος γίνεται κατά συνείδηση γιατί η λάσπη στον ανεμιστήρα, όσο κι αν καθαρίσει, πάντα κάτι αφήνει».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ