Ιταλία: Υπέρ της υποψηφιότητας Ντράγκι για την προεδρία της Κομισιόν ο Ματέο Ρέντσι – «Δεν με ανησυχεί η Λεπέν»
Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μεμονωμένη αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένου Τύπου της Ρώμης, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα του Μάριο Ντράγκι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Ερωτηθείς για την ενδεχόμενη αύξηση των ποσοστών του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, πρόσθεσε ότι «και το 2014, όπως και το 2019 στην Ευρώπη υπήρχε έντονη ανησυχία αλλά, τελικά, στην Κομισιόν εξελέγησαν ο Γιούνκερ και στην συνέχεια η φον ντερ Λάιεν».
Ο Ματέο Ρέντσι είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την κεντρώα συμμαχία «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» και έχει δηλώσει επανειλημμενα ότι, αν εκλεγεί, θα παραιτηθεί από την ιταλική Γερουσία και θα επιλέξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού
Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της μελλοντικής μείωσης του αριθμού των Ευρωπαίων επιτρόπων, της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού και μιας ισχυρής ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια «δίκαιη ειρήνη» ευχόμενος να μπορέσει να επιτευχθεί πριν από τις αμερικανικές εκλογές του επόμενου Νοεμβρίου. Σε σχέση, τέλος, με την Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ότι ο στόχος παραμένει η λύση «δύο κρατών για δύο λαούς» αλλά πρόσθεσε ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μεμονωμένη αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από μέρους ευρωπαϊκών χωρών.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari από τη μητέρα του
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




