Αίγυπτος: Νεκρός τουρίστας από επίθεση καρχαρία
Το περιστατικό έγινε στην Ερυθρά Θάλασσα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ένας τουρίστας σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε, μετά από επίθεση καρχαρία στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Αιγύπτου.
«Δύο ξένοι δέχθηκαν στην περιοχή του Μάρσα Αλάμ επίθεση καρχαρία που τραυμάτισε τον έναν και σκότωσε τον άλλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Η εθνικότητα των θυμάτων δεν έχει διευκρινιστεί.
Η περιοχή αποκλείσθηκε και το κολύμπι εκεί απαγορεύεται για το επόμενο διήμερο.
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι το περιστατικό συνέβη σε βαθιά νερά, εκτός της ζώνης που χρησιμοποιείται για κολύμπι.
Οι ακτές της Ερυθράς Θάλασσας είναι σημαντική τουριστική περιοχή για την αιγυπτιακή οικονομία.
Η εμφάνιση καρχαριών δεν είναι σπάνια στην θαλάσσια αυτή περιοχή, αλλά σπανίως σημειώνονται επιθέσεις κατά κολυμβητών και αυτές σε μεγάλη απόσταση από τις ακτές.
Τον Ιούνιο 2023, Ρώσος τουρίστας έχασε την ζωή του από επίθεση καρχαρία ανοικτά της Χουργκάντα στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το οικονομικό και γεωπολιτικό «σαφάρι» Τραμπ στις χώρες του Περσικού Κόλπου – Τα deal και τα ανταλλάγματα που ζητούν τα πλούσια βασίλεια
Η ακτινογραφία του πορίσματος του ΕΜΠ για το δυστύχημα των Τεμπών: Τα έλαια σιλικόνης και το ηλεκτρικό τόξο
Τριπλός θάνατος στο Ελληνικό: «Φως» στην υπόθεση από την νεκροψία-νεκροτομή - Οι κινήσεις της οικιακής βοηθού
Yπότροπη αγριόπαπια «συνελήφθη» να πετάει με υπερβολική ταχύτητα στην Ελβετία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr