Σέρβια: Ο Βούτσιτς θέλει συνάντηση Τραμπ και Πούτιν στο Βελιγράδι
Τι ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Σερβίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Πρόθυμος να φιλοξενήσει στο Βελιγράδι μια συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Η πρόσκληση του Βούτσιτς σε Τραμπ - Πούτιν
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε, σε συνέντευξη του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, ότι θα καταθέσει και επίσημα την πρόταση στις δύο πλευρές επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καλύτερη χώρα για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.
«Η Σερβία είναι η χώρα όπου ο πρόεδρος Τραμπ έχει την υψηλότερη υποστήριξη σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει χώρα που να μπορεί να συγκριθεί με τη Σερβία όσον αφορά την υποστήριξη στον πρόεδρο Τραμπ. Και δεν μιλάμε για στήριξη από την ηγεσία, που ούτως ή άλλως υφίσταται, αλλά μιλάμε για τη υποστήριξη του λαού συνολικά. Από την άλλη, η Σερβία είναι μια χώρα όπου ο πρόεδρος Πούτιν εξακολουθεί να είναι πολύ, πολύ δημοφιλής. Νομίζω, λοιπόν, ότι η Σερβία είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο που θα ήταν εξαιρετικά κατάλληλο και για τους δύο ηγέτες», δήλωσε ο Βούτσιτς.
Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ότι η Σερβία έχει την δυνατότητα να διοργανώσει μία τέτοια συνάντηση και να εγγυηθεί την ασφάλεια της.
Το ίδιο υποστήριξε και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Τζούριτς επισημαίνοντας ότι «η ισορροπημένη εξωτερική πολιτική που ασκεί η Σερβία την καθιστά καταλληλότερη χώρα για να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση Τραμπ-Πούτιν».
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



