Τούρτα μους σοκολάτας με γλάσο
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Τούρτα μους σοκολάτας με γλάσο

1:00 Χρόνος Παρασκευής
Για 1 τούρτα 24 εκ. Ποσότητα

Κανένας δε μπορεί να αντισταθεί στη θέα μιας εντυπωσιακής, πληθωρικής, άκρως σοκολατένιας τούρτας. Πόσο μάλλον όταν πάνω από μια ξηροκαρπάτη βάση με τριμμένα αμύγδαλα έχει στρωμένη μια πολύ νόστιμη μους σοκολάτας με λικέρ καφέ ή ρούμι και πλουσιοπάροχη επικάλυψη –τι άλλο;– σοκολάτας. Δοκιμάστε την, δεν είναι καθόλου δύσκολο να τη φτιάξετε κι είναι πραγματικά... εθιστική.

Υλικά

  • Για τη βάση:
  • 50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Για τη μους σοκολάτας:
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 750 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 ml λικέρ καφέ ή ρούμι
  • 3 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • Για την επικάλυψη:
  • 5 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ.
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 70 γρ. κακάο
  • 70 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Για τη βάση: Κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και βάλτε το σε ένα μπολ με το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Αδειάστε σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 180ο C για 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.
  2. Για τη μους σοκολάτας: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Προσθέστε στην κουβερτούρα το λικέρ και τη γλυκόζη και μετά τη σαντιγί και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
  3. Για την επικάλυψη: Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό. Βάλτε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό, την κρέμα γάλακτος, το κακάο και την κουβερτούρα. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε τη ζελατίνη, ανακατέψτε και αφήστε το γλάσο να κρυώσει.
  4. Βάλτε το τραγανό μείγμα ως βάση σε ένα τσέρκι, αδειάστε τη μους σοκολάτας και στρώστε την επιφάνεια. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο να δέσει και μετά καλύψτε με το γλάσο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ