Πατατοσουφλέ με μπέικον
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Πατατοσουφλέ με μπέικον

1:05 Χρόνος Παρασκευής
8 μερίδες Ποσότητα

Είναι ένα πληθωρικό κι εύκολο στην παρασκευή πιάτο που ταιριάζει πολύ με τη μπίρα. Πατάτες, μπέικον, κεφαλογραβιέρα, μανιτάρια, κρεμμύδι και κρέμα γάλακτος μπαίνουν σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ψήνονται, τα υλικά ενώνονται και με που βγαίνει αχνιστό το σουφλέ από το φούρνο θέλεις να κάνεις... επίθεση.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με τα μανιτάρια, ρίξτε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
  2. Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες, αλατοπιπερώστε, ρίξτε το μείγμα με τα σοταρισμένα μανιτάρια και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και ανακατέψτε.
  3. Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και το μπέικον και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά, ξεσκεπάστε και ψήστε άλλα 7-8 λεπτά για να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ